Walking on air

Musiktips ;P

Kerli - Walking on air


There's a little creepy house
In a little creepy place
Little creepy town
In a little creepy world
Little creepy girl
With her little creepy face
Saying funny things that you have never heard

Do you know what it's all about
Are you brave enough to figure out
Know that you could set your world on fire
If you are strong enough to leave your doubts

Feel it
Breathe it
Believe it
And you'll be walking on air
Go try
Go fly
So high
And you'll be walking on air
You feel this
unless you kill me
Go on
And you're forgiven
I knew that
I could feel that
I feel like
I am walking on air




Sara

Att göra

Eftersom jag har slöat hela dagen idag har jag bestämt mig för att jag ska vara lite mer effektiv imorgon.

Jag ska:

- skriva svenskauppgift
- läsa i min svenskabok, 1984
- städa mitt rum
- räkna lite matte
- fixa franska

Idag har jag suttit och kollat runt efter extrajobb på arbetsförmedlingens hemsida. Jag har lite svårt för att hitta något passande jobb, det kommer bara upp en massa au pair jobb vilket självklart skulle vara jättekul att pröva på efter gymnasiet men samtidigt väldigt krångligt. Nej, jag ska nog satsa på att hitta ett extrajobb här tills vidare.



Sara

Drömmar

Jag har lyssnat på Mia Törnbloms bok Självkänsla nu lite då och då på sista tiden. Jag har därför börjat skriva lite i en bok som hon råder en att göra. Där ska man bland annat berömma sig själv och skriva upp sina drömmar. Man ska skriva upp dem alla, stora som små. Sedan ska man kolla tillbaka på dem efter ett par månader för att se om man kan stryka några. Jag tyckte att det verkade vara en bra idé så därför ska jag skriva upp några drömmar där... Jag tänkte att eftersom jag inte har nåt bättre för mig kan jag skriva upp några utav mina drömmar här, stora som små och utan inbördes ordning.

Jag drömmer om:

- att resa till många vackra platser
- att hjälpa folk som har det sämre ställt än jag
- att skriva böcker
- att se Tokio Hotel live
- att hitta ett jobb som jag trivs med


Det var några utav mina drömmar, om det är nån som läser uppmanar jag dig själv att ta några minuter och tänka på vad du drömmer om. Inga drömmar är för stora eller för små. Utan drömmar kommer man ingenvart.



Sara

den 31 januari 2009

Hallå där.

Jag sitter just nu bara och slappar inne på mitt rum, lyssnar på musik och lite så. Jag kom hem från min farmor för ungeför en halvtimme sen. Vi var där hela familjen och åt lunch. Det var väldigt trevlans. Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jag har städat lite i mitt rum, tagit en lång dusch och skrivit lite på mitt PA. Vad jag ska hitta på nu vet jag faktiskt inte. Vi får se...

Och ja jag vet att jag har lovat material från nattinnebandyn, foton och videos... men jag kan inte lägga in sånt på min bärbara och vad den andra sitter det hela tiden något av de syskon som bor i huset. Så det får bli senare.

/ Agnes

Helt sanslöst

Jag var som tidigare nämnt otroligt trött när jag kom hem från stan igår. Jag låg och läste till runt tolv innan jag somnade som enstock. Jag kan inte minnsa när jag sov så gott sist. Jag vaknade till nån gång i morse och njlt ava tt kunna somna om. Nästa gång vaknade jag av att min lillasyster knackade på dörren och berättade att hon fått i uppdrag att väcka mig. Hon meddelade att kloackan var halv tre. Halv tre! Jag har aldrig sovit så många timmar i sträck förut och jag var grymt skönt utvilad när jag vaknade. Jag har ont i halsen och låter förfäligt när jag pratar men jag är inte längre sådär jobbigt trött som jag har varit den senaste veckan. Det är skönt. Även om jag har hunnit bli lite seg igen ^^

Jag hann inte någon frukost utan det blev kalops direkt, usch och blä xS Men mamma har lovat pizza senare så jag överlever. Nu slösurfar jag runt och tittar på lite allt möjligt. Kanske skriver jag mer om jag hittar nåt intressant.




Sara

Impulsköp

Jag var på Din Sko en sväng med Isabel idag. Det slutade med att jag kom hem med ett par svarta kängor (?) med lite kilklack. Najs najs najs!



Jag köpte också en puder på FACE men det var lite mer planerat kan man ju säga ^^

/ Agnes


Trött

hej hej, nattinnebandyn var mysig och vi hade rätt kul. Det var massor med fina utklädnader att kolla på och Agnes filmade en hel del.

Vi stack hem vid två eftersom jag var trött och inte mådde så bra, Agnes sov här och i förmiddags var vi och kollade på en lunchkonsert som Isabel medverkade i. Hon spelade sin låt från Piltshowen och ännu en, hon är riktigt duktig vår Isabel.

Jag stack hem direkt efter konserten eftersom jag fortfarande var helt slut, jag slängde mig i soffan och läste klart "ljudet av ditt hjärta." Jag gillar idén till dessa böcker men sorgligt nog tycker jag att hon borde ha stannat vid första boken. Jag menar, för det första är historien rätt plåttrig och ostrukturerad och för det andra är de rätt dåligt skrivna. Visst är det en mysig historia och man blir lite nyfiken men jag förstår mig verkligen inte på hypern runt dem. Men det är ju så klart min åsikt.

Min familj kollade just på På spåret och jag slöar på mitt rum eftersom jag blev trött i huvudet av tevetittandet och gissandet.


Ha en bra kväll


Sara

Mer från Piltshowen.

Jag vet att jag tjatar på om Piltshowen men jag tycker att det var så himla bra. Nu när jag har suttit och filmat det hela kan jag lika gärna lägga ut det eller hur ?! ^^



// Agnes

Laddar inför innebandy

Agnes är här och vi ska fixa lite käk innan vi drar till nattinnebandyn. Vi blir nog kvar drä den större delen utav natten. Jag som fortfarande är seg som fan får ladda med godis






// Sara

Min favorit från piltshowen

Det här var nog mitt favorit framträdande under Piltshowen. Tycker att de gjorde att väldigt bra jobb ^^

Mr Kelly:


Agnes

Lite om dan som kommer

God morgon. Idag har jag en härlig sovmorgon fram till 12.30 så jag hinner sitta vid datorn en stund. Det ser iaf jag som lyx ^^ Dock så finns det inget på tv så här tidigt så det blir att spela lite musik ist, men det är inte fy skam det heller.

Ikväll är det nattinnebandy på Karro. Det innebär att vi under hela natten spelar en innebandy turnering. Varje lag har även ett tema vilket man ska klä ut sig efter. Kul är det iaf och en av alla traditioner som har hållt i sig en längre tid på skolan. Jag ska inte vara med och spela, är rädd att jag bara förstör för klassen då men jag tänkte vara där och heja på dem alla. Det behövs ju någon som gör det med ^^

Hörs förmodligen senare idag
Agnes

Alone Again - Isabel orginal

Som jag redan har sagt typ hundra gånger så var min vän Isabel med på Piltshowen igår. Jag tycker att det var grymt strongt gjort av henne, hon fövånade mig verkligen när hon sa att hon anmält sig. Men här har ni henne och hennes egen låt, Alone Again.


 

Agnes

Video: Piltshow 2009!

NU tänkte jag lägga upp videos på en del av de framträdanden som var igår. Självklart var det fler än så här, men jag lägger inte upp alla nu utan ni får vänta lite. :P Jag orkade nämligen inte fixa med det just nu. 

(kolla i hög kvalite! I nedre högra hörnet finns en pil. Håll musen där så kommer en till knapp upp som det står HQ på. Tryck där!)

Först lite blandade klipp:




Free Falling:
 


Lite av de dansare som uppträde:



Estet 3:orna framförde Take you back (?):


//Agnes

En blogg måste ha bilder

Det har jag hört. Och efter att ha kolalt på vår blogg ser jag att det inte finns så mycket bilder upplagda, därför blir detta ett random-bild-inlägg  ;P



pappas hus för ett par månader sedan. Tog bilden till Kleo


Om fyra personer har tråkigt på lektionen och får ett papper med en neutral
person på kan detta inträffa. Från vänster: Georg av Krisse, Bill av Sara,
Tom av Hanna och Gustav av Isabel.


Ehm xD Ja, det är vi






// Sara

När man kollar i gamla mappar

Hittar man en del, eller gamla och gamla... Något år är väl denna dikt. Jag hade ingen direkt baktanke utan skrev mest ned en massa ord.


Dimman sänker sig
din puls är svag
vi är inte längre vad vi
en gång var


Glöm inte bort att blunda
drömmarna finns där än
Gömda i ditt hjärta
nyckeln dit är en vän


Solen kommer igen
om du vågar tro,
vår kärlek kan
bygga oss en bro


Pianot tystnade en gång
för länge sen
men om jag blundar
kan jag höra musiken än


// Sara


Låt oss gå tillsammans in i natten

Okej, jag är seg i huvudet så jag citerar endast musiken jag lyssnar på istället för att komma på fyndiga rubriker.


Imorgon är det nattinnebandy. Det är en tradition på min skola som jag har lyckats missa alla år jag har gått där, om man kan säga alla om två. I år kommer jag i alla fall att vara hemma till denna tillställning och hoppas att det är något utöver det vanliga. Nej, men jag hoppas att det blir kul. Vi ska även passa på att ha julklappsbyte då. Lite sent men bättre sent än aldrig.

Förhoppningsvis blir det en relativt kort skoldag eftersom vi ska vara i skolan på natten, men det är klart, vi är ju lediga på fredag.

Jag kom just hem ifrån semestern och ändå känns det som om jag vill resa långt bort redan nu. It sucks!





// Sara


Geh

Lyssnar jag på just nu,

Hursomlhelst, jag tänkte redogöra för min dag.

Jag hade sovmorgon idag men var ändå astrött när jag vaknade. Sedan dess har dagen varit bergochdalbana. Finns inte så jättemycket att säga. Mitt huvud känns som ett urblåst ägg och jag ska nog lägga mig snart. Har sovmorgon i morgon men orkar nog inte vara uppe mycket längre.

Jag älskar Geh


Geh! - Gå!

Dagar passerar förbi
Utan att vara där
Allt var så bra
Allt du och jag



Vi gjorde inget fel
Tänkt hela tiden
Så kunde det ha fortsatt
Allt annat skulle vi se



Gå, lämna oss bakom dig och mig
Försök inte förstå
Varför det inte längre går
Gå, försök förlora oss båda
För oss finns bara att gå vidare
Om vi inte ser varandra igen

Gå!


Gör det för dig och mig
Jag klarar det inte
Jag har inte modet
Allt jag och du



Dagar passerar förbi
Utan att vara där
Ditt spår leder till mig
Så långt bort från dig



Gå, lämna oss bakom dig och mig
Försök inte förstå
Varför det inte längre går
Gå, försök förlora oss båda
För oss finns bara att gå vidare
Om vi inte ser varandra igen

Gå!

Jag bryter ljuset
Skuggorna faller på mig
Jag ser oss inte
Alla skuggor faller på mig
På mig
Skuggor faller på mig

Dagar passerar förbi
Utan att vara där
Det är allt som är kvar för oss
Om du går
Om du nu går
Försök inte att förstå
Varför det inte längre går

Försök förlora oss båda
För oss finns bara att gå vidare
Om vi inte ser varandra igen

Gå!

Dagar passerar förbi
Utan att vara där
Stanna!



// Sara

Laddar nu ..

Yo :P

Nu sitter jag och lägger in alla fina videos från igår. Så senare ikväll ska de vara uppe på bloggen ^^


Håll er uppdaterade för tusan!
 bloglovin


// Agnes

Välkommen hem! :D

Jag måste bara säga välkommen hem till Sara ^^ Hehe jag har faktiskt saknat henne, även om det bara har varit några dagar. Det är som om jag saknar henne mer när jag vet att jag inte kan traska hem till henne efter skolan. Det kan gå mycket längre tid mellan vi umgås än så här men på något sätt så blir saknaden större ju längre ifrån varandra man är. Låter det snurrigt? :P

Agnes

ständigt detta betyg i filosofi ..

Jag fick förövrigt mail från min lärare idag angående mitt betyg i Filosofi A. Jag såg igår att det stod IG på den kursen och det var mycket oroväckande. Men det fick sin förklaring idag... Han visste helt enkelt inte om han skulle sätta ett G eller ett VG på mig och eftersom det är en uppgift som jag inte har lämnat in så får jag schansen att göra det. Det är tydligen lättare för lärarna att ändra i betygen om det står IG från början, eller nått. Vad vet jag. Skönt var det iaf att få det avklarat. Så slipper jag gå och tänka på det mer ^^

Agnes


Årets Piltshow!

Hallå ^^.

Nu sitter jag i min säng och äter rostad macka med skinka på, mumma! Jag kom precis hem från årets Pitshow och jag måste säga att jag är imponerad av mina skolkamrater. Jag har filmat nästan alla framträdande och tänkte lägga ut som i morgon då jag har tid att redigera till dem lite. Min vän Isabel spelade och sjöng en egen låt och var jätte duktig. Ni får se i morgon  ^^

Agnes

Bedtime

Jag har lite sovmorgon imorgon men eftersom jag ska upp och tvätta håret tänker jag nog g¨å och lägga mig nu. Ska se om jag kan låna boken som syrran läste ut när jag var på semester, När jag hör din röst eller vad den heter. New moon heter den väl på engelska iaf. Nej, nu blir det tandborstning.


God natt

Sara

Borta bra men hemma bäst

I morse vaknade jag upp en aning stel i ryggen efter ett par nätter i resesängen. En bidragande orsak var nog att jag åkte skidor hela dagen igår.

Folk sprang som vanligt runt och skrek och jag och Josse låg bara kvar och grymtade i våra reseseängar. Efter ett par minuter tog jag i alla fall arslet ur vagnen och släpade mig upp. I köket var frukostbuffén som vanligt framdukad. Jag kalasade på mackor och te.

Under förmiddagen packade jag ihop det jag skulle ha med mig och det som pappa och Madde ska ta med då de åker på lödag. Sedan skjutsade pappa iväg mig till busshållsplatsen där bussen hämtade upp mig vid 11.30. Det var en minibuss med endast 20 säten. Efter kanske 20 min blev det bussbyte till en större buss som tog mig vidare till Mora. Jag kom dit vid halv två och fick vänta i en halvtimma innan tåget kom. Det tåget reste jag på i lite över en timma och sedan blev det tågbyte i Borlänge, där behövde jag vänta i ca tjugo minuter. Jag kom fram till Örebro centralstation strax efter sex och tog bussen hem. Jag kan meddela att jag är helt slut och ser mycket fram emot att sova i min egna säng.

Vi hade grymt kul på semestern och jag är superglad att jag följde med men gud så skönt det är att vara hemma




// Sara

Piltshow 2009


I morgon ska en vän till mig sjunga solo i den så kallade Piltshowen och självklart ska jag var där och stötta henne. Jag har också fått uppdraget att filma framträdandet åt Sara som inte kommer hem förrän i morgon kväll eller något sånt.

Piltshowen är en show som eleverna på min skola arrangerar. Den heter just Piltshowen för att vi Karro elever kallas Piltar, vad passar inte bättre då liksom! Det är första gången som jag kollar på den årliga showen, mest då för att Isabel ska sjunga, men jag tror att det kommer blir super. Jag längtar redan!

Nu ska jag bara lägga kameran på laddning så är jag redo inför kvällen i morgon.

Agnes


Ställ vilka frågor ni vill!

Har inte så mycket att göra just nu så jag tänkte att ni kunde få ställa lite frågor. Ställ vilka ni vill ( smidigt när man kan vara anonym :P ) Så ska jag försöka svara på dem sen :P

Så Bring it on!


AGNES


Hoppas det fixar sig.

Nu har jag iaf skickat iväg ett mail till min lärare. Frågade om det stämde, att jag verkligen ska ha ett IG. Så får vi hoppas att jag får svar snart så jag slipper gå och tänka på det.

Agnes

IG i betyg ?!?!?!?!?

Jag fick veta av en tjej i klassen att vi fårr våra betyg i de kurser som vi hade under höstterminen, och som nu är avslutade. De skulle finnas på nätet så jag gick in och kollade. Och vad får jag se om inte ett äckligt, skrämmande, gastkramande IG i filosofi A. Hur har detta gått till??? Jag har en uppgift som jag inte har lämnat in men ska jag behöva få ett IG för det?? Det är mitt första IG ever och det känns hemskt. ÅNGEST!

Dessutom hade jag sänkt mig i musik :( Eller inte sänkt mig kanske eftersom det var två olika musik kurser men jag fick MVG förra året och bara VG i år. Enligt min lärarinna så har jag inte "blomstrat lika mycket i år". Hur mycket kan man blomstra liksom?

Frustrerad och orolig
Agnes

Frusen men glad

Jag är som Agnes har nämnt i fjällen medmin plastsläkt och vi har askul. Det trådlösa internet funkar inte i stugan men om jag använder sladden går det bra. Dock kommer jag nog inte att blogga så ofta eftersom vi har fullt upp här.

Igår satt vi i bilen i sju timmar förutom två korta pauser med kissning och fika. Efter det blev det till att installera sig i den gamla vanliga stugan. De vuxna drack och hade trevligt, en aning högljutt blev det men sånt är livet. Smågrabbarna spelade playstation och jag och Josse låg i soffan och käkade godis. Vi hade jättesvårt att sova på kvällen efetrsom vi låg och pratade gamla minnen och en massa snusk, det är ju det vi är bäst på ;)

I morse vaknade jag förvånansvärt utsövd i fällsängen och idag har det varit skidåkning för hela slanten. 



// Sara 

Mys på lösdagskvällen

Jag var så frusen att jag var tvungen att ta en varm dusch ^^ Så nu sitter jag här ren och mysig.

Ska fortsätta samla fakta om Surrealismen om en stund och sen blir det nog lite tv innan jag ska sova. Lägger mig nog skapligt tidigt och läser för att ta igen mig :P

Agnes

Lördagen den 24 januari -09

Hallå där.

idag är det i princip en helt vanlig lördag. Jag var uppe på stan med pappa, mamma och marcus en sväng. Gick lite i en secondhand affär och i lite andra små butiker. Jag hittade inget jag ville ha men det var trevligt iaf.

Annars har jag städat iordning en del i rummet och nu ska jag bara kolla mail och lite så innan jag sätter mig och skriver om Surrealismen. Ständigt detta PA. Mitt kommer inte att bli bra. Jag känner det nu men jag måste ändå göra klart det. Annars har all ångest varit förgäves.

Sara sitter idag i bilen på väg till nån skidort med familjen. Så jag får väl styra bloggen själv några dagar. Hur ska det gå? Det är ju hon som har skrivit mest den senaste veckan. :P

// Agnes

Spikmatta

Ja ni läste rätt! Min mamma har köpt en spikmatta som man ska ligga på för att finna kroppslig och själslig ro. Visserligen är det inte en sådan där läskig sak som man ser i Aladdin utan en modernare version. Men i alla fall. Snart kommer hon nog att tvinga mig att pröva den. Scary!

Jag slutade tidigt idag så det blir till att packa och städa innan jag beger mig hem till pappa och laddar inför morgondagen, bilresan kommer inta att vara nådig.



// Sara

Love is dead

Heter bla en låt utav Tokio Hotel. Den är superbra men nu vill jag tipsa om en låt av Kerli med samma namn. Videon är lite läskig måste jag medge ^^ Men jag gillar verkligen låten




Jag kan även tipsa om hennes låt "walking on air"


// Sara

Bra hy

Jag tänkte bara skriva här en liten snabbis innan jag lägger mig.

Jag har aldrig haft riktigt dålig hy men den har heller inte varit felfri och felfri hy vill man ju verkligen ha. Hursomhelst har min mamma ett tag kört med produkter från dermalogica. Jag började också använda dem häromdagen och jag kan verkligen säga att jag ser skillnad min hy har blivit finare än vad den har varit på flera år ,asnajs. Det rekomenderar jag verkligen :)






godnatt!


Sara

Så vackert

Jag såg som jag sa den sista delen i "De halvt dolda" det var som jag anade mycket fint. Jonas Gardell är ett sant geni. Delar utav vad som hände hade jag förutsett medan en sak kom som en komplett överraskning. Jag rekomenderar denna serie mycket starkt. Om ni har missat den finns den på svts hemsida.

Sara

En väska till Agnes... Ja tack!

Jag hittade en JÄTTE fin väska från Asos. Hur gullig som helst. Vill ha!



Jag är så himla shopping sugen just nu så det är helt galet. Jag letar inte men lyckas ändå hitta massa fint som jag vill ha. Jag har bara 240 kronor på kontot nu och 200 ska till Actionaid. De drar pengarna i slutet av månaden, varför? Det skulle vara mycket bättre om de tog pengarna från kontot i början av varje månad. Då skulle man iaf veta hur mycket man kunde handla för. Skulle det vara skamligt att sluta skicka pengar till Actionaid för att kunna shoppa??

Hmm ja det skulle nog vara. Jag skulle iaf inte kunna göra det.

Agnes

Lovers in Japan - Coldplay

Yes it is right now...

Jag är snart klar med städningen och packningen. Först ska jag dock ta och springa ned till affären för att köpa fiskbullar till mamma som har ont i magen och inte orkar äta något annat.


Jag funderar på vad jag kommer att behöva ha med mig till fjällen... Det blir nog det vanliga fast hälften så mycket. Hittills har jag samlat:

tre T - shirtar
en tjocktröja
två par långkalsonger
ett par mjukisbyxorstrumpor och underkläder.

Det blir nog lite mer kläder i samma stuk som de jag nämnt... Jag kan tillägga att detta är en vecka då alla går omkring i stugan klädda á la Stig Helmer. Sexy. Nej men det är därför jag bara har slappkläder med mig ^^ Det är klädkoden liksom.

Nej, nu ska jag återgå till röran

Sara

Städa städa städa

Jag rensa som jag sa tidigare ut min garderob. Gud vad mycket skit det finns därinne och jag har ändå redan två fulla påsar med saker jag ska skänka bort. Det här kommer att bli en låååång eftermiddag. Jag orkar inte med någon upspeedad musik så därför spenderar jag denna tid med Coldplay...



The scientist




Sara

De halvt dolda

Jag gillar ju som tidligare nämnt Jonas Gardell och såg fram emot att se hans serie De halvt dolda. Men självklart lyckades jag missa alla de tidigare avsnitten på tv. Som tur är hittade jag dem på svts hemsida och såg dem alla förra helgen. Idag är det i alla fall det sista avsnittet och jag ser fram emot upplösningen. Som vanligt fängslar Jonas med starka personporträtt, där måste jag så klart även ge beröm till de briljanta skådisarna. Det ska iaf bli kul att se.


Pappa ringde just oh undrade om jag skulle dit i eftermiddag men jag valde att stanna hemma hos mamma, packa och kurera mig.


later!


Sara


Torsdag

Idag vaknade jag och kände mig ännu segare än igår. Trots att jag sov nio timmar. Jag släpade mig i alla fall iväg till skolan och genomled en lektion, sedan var det lunch och då var jag så trött att jag inte orkade mer. Jag hade asont i örat så jag drog hem och la mig i soffan. Nu titar jag på Schrei - live och städar min garderob. Men eftersom min energi inte är på topp går det långsamt. Jag var iaf tvungen eftersom jag måste ha koll på vad jag ska ha med mig till fjällen. Hoppas att jag blir friskare tills dess.





Sara

Min dag idag ^^

Idag är det min namnsdag :) Vi brukar inte göra någon grej av namnsdagar hemma men brukar iaf säga grattis, men det är ingen som har kommit ihåg min i år :/ Katariina skickade ett sms i morse och sa grattis så det var lite kul. Jätte snällt av henne ^^ Aja, Grattis till mig idag!


Annars har jag bara varit i skolan och sen åkte jag hem. Har jobbat lite matte och tittat på tv. Inget mer än det.

Snart börjar the Tudors på ettan så jag ska sätta mig och kolla på det.

Kram
Agnes

När jag ska sova

Lyssnar jag alltid på musik. Jag brukar göra en spellista som jag lyssnar på eftersom jag drömmer bättre när jag somnar med musik men vill ha lite kontroll på vad jag lyssnar på. Här kommer kvällens spellista:



Never be afraid again - Christian Walz
Sundance kid - Kent
Pärlor - Kent
Rebirthing - Skillet
I hate this part - PCD
The last night - Skillet
Face down (acoustic) - The red jumpsuit aparatus
It's alla your fault - Pink
Durch den mosnun - Tokio Hotel
Halo - Beyoncé
Everything we had - The academy is...
Heilig - Tokio Hotel
Wenn nichts mehr geht (live från Schrei live) - Tokio Hotel


Nån här som gör samma sak? Vad för sorts musik isf?



// Sara

Att älska sig själv...

Jag undrar varför det är så svårt. Jag menar, hur vanligt är det egentligen att man accepterar och älskar sig själv precis som man är?

Kanske är det ett typiskt svenskt synsätt att det är fult att vara självgod. Jag vet själv att jag instinktivt tycker illa om de som har väldigt bra självförtroende. Men kanske är det bara de som är skrytsamma. Jag menar för att älska sig själv behöver man ju inte vara egocentrisk. Det hoppas jag i alla fall.

Det finns så många böcker om hur man ska öka sin självkänsla och sitt självförtroende. Men funkar det? Jag tror inte att förändring kan ske innan man kommer till insikten att alla faktiskt är värdefulla. Att vi inte måste ha så höga krav på soss själva. Det känns som om man vet hur det ska vara men ändå, så är det väldigt svårt.

Jag hatar när folk är ytliga och bedömer andra efter deras utseende och jag kan faktiskt säga att jag inte är en särskilt ytlig person då de gäller min omgivning. Jag fokuserar aldrig på bristerna hos folk utan snarare kvaliteterna. Jag har tex aldrig blivit kär i någon för att den har varit snygg eftersom jag inte anser att det är särskilt relevant. Inte heller att vara bäst på en massa saker eller att vara väldigt smart. Dessutom är skönhet och intelligens relativt. Och trots det så är jag aldrig nöjd med mig själv. Jag menar, jag tycker för det mesta inte att jag är helt totalt värdelös men kraven jag har på mig är större än kraven jag har på alla andra. Jag känner mig aldrig fin nog eller duktig nog, jag känner mig grå och oviktig.

Min mamma sa alltid till mig att jag var bäst och finast när jag var liten. Det gjorde att jag faktiskt trodde det under flera år. Till slut trampade väl det på tillräckligt många tår och jag sågades till botten. När man en gång fallit är det ganska svårt att ta sig upp. I alla fall om man inte litar på sig själv nog att klara det.

Men jag har bestämt mig nu. Jag kommer inte att bli bättre än vad jag är och istället för att klaga på allt som kunde vara bättre med mig ska jag försöka acceptera min positiva sidor och göra mitt bästa utav situationen. Det blir ju inte bättre utav att jag deppar för allt jag inte blev och försummar det jag faktiskt fick. Det är ju trots allt insidan som räknas och min insida tycker jag nog i alla fall om. Kanske kan jag en dag acceptera mig själv fullt ut. Det är ju trots allt det bästa jag kan göra utav situationen.

Ursäkta för allt crap men lite vett kanske finns där och kanske finns det fler som tänker göra som jag. Jag tänker inte stänga in mig själv tills jag är 50 och då komma på att även jag hade glansdagar. Jag tänker ta vara på dem ;)


Godnatt


Sara

Jag hatar att vara kissnödig

Ja, visst är det jobbigt?

Här är lite småsaker som jag stör mig på och därför kan säga att jag hatar.

- Att vara kissnödig
- När batteriet på iPoden tar slut och man inte har möjlighet att ladda den.
- När mina skor läcker så att jag blir blöt om fötterna.
- När mitt hår är smutsigt och jag inte hinner tvätta det.
- När datorn hänger sig.
- När klockan är tre på natten, det är skola dagen efter, man har ont i ryggen och är trött i ögonen men inte kan sluta läsa i den bok man håller i.
- När väckarklockan ringer på morgonen
- När stavningsprogrammet på datorn inte markerar vissa felstavade ord men markerar ord man stavat rätt.


Denna lista med I-landsproblem skulle självklart kunna bli mycket längre. Men guess what? Jag måste kissa!




Sara

Beyonce vs Pussycat dolls

Jag tror jag tidigare har nämnt att jag gillar Beyoncés skiva "I am.. Sasha fierce" eller i alla fall ett par låtar ifrån den. Jag har den senaste tiden även lyssnat lite grand på Pussycat dolls skiva doll domination. Jag gillar inte konceptet PCD men de har en del fina låtar så jag har bestämt mig för att inte ha så mycket fördomar. Hursomhelst blev jag lite förvånad då jag fann att vissa låtar på dessa två skivor har liknande titlar. Så, jag bestämde mig för att göra en kort jämförelse. PCDs skiva kom btw först.

Halo - Beyoncé

Vad jag tycker: Jag gillar den. Den är väldigt speciell och vacker. Jag blir liksom
lugn utav den. Får en fin känsla.

PCD - Halo
 
Vad jag tycker: Skön rytm, jag gillar introt och texten. 


Beyoncé - If I were a boy

Vad jag tycker: Den har liksom blivit lite uttjatad nu men jag gillar den. Den
är mysig på det där mellankoliska sättet.

PCD - If I was a man

Vad jag tycker: Jag gillar den inte alls ^^  Det enda positiva är att det inte är
Nicole som sjunger utan en utav de andra tjejerna.



Så, jag föredrar allt som allt Beyoncé i detta fall. Lämna gärna egna synpunkter ;)

Min eftermiddag

Jag slutade tidigt men kvar i skolan eftersom Isabel ville att vi skulle kolla på hennes genrep till Piltshowen men tyvärr fick vi inte det så jag begav mig hem. Väl hemma la jag mig och halvsov i soffan ett par timmar. Det var rätt skönt faktiskt. Jag är så ohyggligt trött.

Till sist tog jag i alla fall tag i mig själv och installerade min teori cd som jag måste köra så att jag ska kunna ta körkort. Jag satt med den i ca två timmar pluspaus för mat. Det blev mammas juvliga kyckling i ugn med ris och sås. Underbart!

Dessutom har jag snackat med en kompis som har erbjudit mig en typ utav extrajobb, en liten sak bara men det känns skönt att få tjäna lite extra pengar. Men jag säter inte igång med det förrän efter lovet. Idag fick jag dessutom ledigt så att jag kan vara i fjällen några dagar med min pappas familj och maffian där. Det ska bli supertrevligt, men jag bör nog börja packa snart. Jag är alltid ute i sista stund.

Nej, jag ska nog se om jag kan hitta något intressant att skriva om här om inte blir det lite städning utav mitt rum innan jag kryper till kojs



Sara

Morgonstund har guld i mun

Nja, jag kan inte drekt hålla med.

Jag vaknade för en timme sedan och tänkte skriva ett litet inlägg här innan jag beger mig till bussen. Hursomhelst, jag känner mig som om jag skulle ha blivit slagen i huvudet av något. Hittills är jag den enda i min familj som inte har blivit riktigt sjuk... Jag trodde att jag skulle  vara dålig idag när jag vaknade eftersom jag hade grymt ont i öronen igår men nej. Jag är fortfarande i mellandvalan. Jag hatar det. Antingen så ska man vara frisk eller så ska man bli sjuk, inte så att säga sväva i limbo.

Idag har jag dock endast två lektioner så så farligt kommer det nog inte bli.  Men på lördag åker jag till fjällen och jag skulle föredra om jag blev frisk tills dess. Jag ska ju trots allt bara vara där ett par dar.

Kollade just ut genom fönstret och konstaterade hur snabbt det blivit ljust, tyckte nyss att det var kolmörkt ute.

Btw, så var Agnes här igår och vi fixade en ny design, vad tycks? Den är inte så komplicerad men den är ju i alla fall snyggare än den gamla ;)



// Sara

Värt väntan.

Hallå där.

Nu står jag i skolans bibliotek och vätar på att möta Sara uppe på stan 16.30. Så det är ett bra tag kvar tills dess. Det var så att vår sista lektion, den som jag borde ha varit på nu var inställd. Eller vi skulle göra en kort uppgift och sen fick vi gå. Så ja, jag får väl underhålla mig själv i en timme. Men det ska väl gå fin fint ^^

Agnes

Min dag (Twilight och The secret)

I morse försov jag mig vilket kanske kunde behövas eftersom jag inte kunde sova igår kväll. Istället läste jag hälften utav "Om jag kunde drömma."

Dagen var rätt seg men vi slutade tidigt så jag, Hanna och Kristin stack hem till mig och fixade lite med PA. Sedan läste jag klart boken. Jag tycker att den var helt okej men jag förstår inte varför det har blivit sådan uppståndelse.

Efter det kollade jag på The secret som jag fick reda på genom Oprah för ett tag sedan, intressant idé men kanske lite väl överentusiastiskt.




// Sara

bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

hemma från skolan

Nu är jag hemma och har varit det i någon timme nu. Skönt att för en gångs skull sluta tidigt.

Idag köpte jag biljett till något som kallas Piltshowen. Elever från vår skola får vara med och showa och en vän till mig ska just det. Hon ska spela och sjunga en låt som hon själv har skrivit. Det blir nog fancy ^^

Nu ska jag egentligen sätta mig med mitt PA. Och det ska jag nog också. För anledningen till att jag är hemma så tidigt är att det ligger 3 timmar projektarbete på mitt schema. Så då ska man väl passa på.

Agnes

Bra video.

Klicka på dne här länken! En snyggt gjord video väntar er. Inget mysko det är bara det att det är en hel sida och inte bara en typ YT-video. ^^

Klicka här!


Te typ ÖVERALLT!

Jag har precis spillt te i mitt rum, två gånger! Fört ställde jag mitt te på en pall för att det skulle svalna lite. Och sen så råkade ett örehänge trilla in under sängen. Med ena handen runt min telefon som jag då höll på och prata i, kröp jag in under säge för att fiska fram hänget. På vägen ut tänkte ju inte jag på att en pall stod mitt i rummet och splasch... Över mina kontakter så nu vågar inte jag peta på dom. Inte för att jag brukar gå fram och peta på kontakterna men ändå.

Sen när jag torkat upp och lagt på telefonen sätter jag min tillrätta i sängen framför msn. Bara för att Barro ska vara så jäkla kul hela tiden så får jag ett skrattanfall och spiller ut te IGEN!

Det var då jag gick till köket och slängde ut resten. Jag kan ju säga att jag inte alls är speciellt sugen på te nu.



Agnes

Bilder

create animated gif

Lite bilder på mig o Sara ^^

// A

don't let the bedbugs bite.

hallojsan.

Tänkte ta och lägga mig nu. Ska läsa lite först för att slappna av innan jag somnar. Jag här märkt att jag sover mkt bättre då.

Skulle vilja åka in till stan för lite shopping i morgon, men jag har inte pengar för det just nu. Ja och så är det ju söndag :P Så ist blir det att vara hemma och plugga som gäller. Men det kan vara en behaglig syssla det med.

God natt och dröm sött
Agnes

weird :S

Det har inte funkat för mig att logga in på bloggen de senaste dagarna men nu funkar det iaf. Har ingen aning om varför sidan inte ville visa sig.

Igår hade vi endast en lektion som avr på morgonen så efter den begav jag, Hanna och Kristin oss hem till Hanna och lagade brunch och kollade på Skins, det var supermysigt. På kvällen var jag bara hemma, var supertrött. Vi firade JOhan som fyllde 39 så det blev fika och släkt på besök. På eftermiddagen hann jag även skicka in min trasiga mobil, det var på tiden ^^


Nu tror jag att jag ska skriva lite, är på det humöret



// Sara



Feber tröött

Yo. Jag sitter i myskläder och räknar med att göra det resten av dagen också.

Igår höll jag på dö under sista lektionen i skolan. Satt med frossa hela timman och var på vippen att svimma sen när jag skulle gå från bussen hem. Låg med feber hela kvällen sen men det mesta av den sov jag bort. Jag är fortfarande helt slut i kroppen men det är ju då inte så konstigt. Så jag softar idag och hoppas att det ska ge sig innan måndag.

Har förövrig städat LITE i mitt rum, hehe ^^.


/ Agnes

God morgon

Hej hopp.

Idag har vi ännu en skön dag med få lektioner. Vi börjar inte förrän halv 1 vilket betyder att jag kan ta 11 bussen in till örebro :P Nu sitter jag och kollar diverse sidor och mailen innan jag ska klä på mig och fixa make up.

Men vi hörs senare idag :)

Kram
Agnes

Utan Byxor !

Skulle ni kunna åka tunnelbanna.... utan byxor?

De här människorna kan nämligen det!



Agnes

HAHAHAHA xD



/ A

Att äta lunch ensam.

Jag och Sara gick till BK och åt lunch idag. Vi slutade nämligen innan lunch och tänkte att vi kunde passa på. När vi satt där vid halv ett / ett tiden så kom jag att tänka på en sak angående fenomenet lunch. 

Vi tjejer går gärna och äter lunch med våra vänner. Lunchen är en stund på dagen då man kan slappna av med sina arbetskollegor eller vänner. Man kanske sätter sig på en salladsbar eller ett café och tar sig en bit mat och talar om livet.

Män däremot (med vissa undantag, självklart) kan sätta sig för sig själva med en tidning och äta en hamburgare på McDonalds eller Burger King. De tar en stunds lugn och ro. Inget fel med det, jag tycker att det verkar otroligt skönt.

MEN, om man ser en tjej som sitter ensam på BK så tänker iaf jag att "naaw, hon ser ensam ut.", " hon väntar nog på någon" eller "vad sorgligt det verkar". Men dessa tankar dyker aldrig upp om jag ser en man i samma situation.

Varför jag tänker så är egentligen ganska konstigt. Inget säger ju att det ska var akönskillnader inom lunchandet.

Är det bara jag som tycker att man kan skillnad mellan män och kvinnor när det gäller lunchande på dagarna?

Jag längtar..

Idag har jag längtat hela dagen. Jag har längtat efter:


Fräknar på knäna.

Solvärmd asfalt.

Grässtrån mot foten.

Utomhus bad.

Heldagar med läsning.

SOMMAR!


Det har jag längtat efter ^^


/ Agnes


GRATIS KLÄDER!



Det skulle betyda en hel massa om ni ville bli medlemmar genom mig. Ni behöver inte vara aktiva på några sätt, ni får inga jobbiga reklammail mm..

Om  ni nu skulle vilja vara aktiva så går det ut på att samla poäng som man sen byter mot presentkort hos diverse klädaffärer.

Bara genom att bli medlemmar så hjälper ni mig :)

Puss
Agnes

God morgon

Jag har ätit lite frukost och gjort mig i ordning, nu är det strax dax att ge sig av till bussen. Idag kommer det att vara en ganska kort dag i skolan och efter det ska jag möta Emmy för en fika. Sedan blir det nog hem för att plugga och städa. Som vanligt ^^



// Sara

Dags för Agnes att sova.

Nu har jag hur trött som helst och jag ska lägga mig för att läsa lite hade jag tänkt ^^ Jag har faktiskt börjat läsa lite mer än vad gjorde förrut, vilket känns riktigt bra. Eller asså det går ju i perioder men ja..

Nu läser jag en historisk roman som heter I drottningens närhet skriven av Philippa Gregory. Jag har läst några av hennes andra böcker och gillar dem verkligen. Kanske är därför som jag läser en del nu.

Men natti på er.. Ses i morgon

Agnes

13 januari 2009

Hallå. Nu är jag hemma igen.

Röntgen gick väl sådär, det tog en hel massa tid. Tills slut slängde de iväg mig för att de inte ville hålla mig kvar längre. De fick tydligen inte till några bra bilder alls. Det var alltid något snett eller skevt. De sa att jag skulle bli kallade igen om det behövdes. Aja som sagt är det bara att följa order ^^

Efter röntgen så skjusade mamma mig hem till Sara. Vi satt mest och pratade om mat av någon anledning. Tror vi var lite sugna på McDonalds mat xD Sen efter ett tag åkte jag med mamma o pappa hem till Nora.

I det hela taget en bra dag faktiskt. Inte så ofta de inträffar så man får ta tillvara på dem!

// Agnes


20.14

Står klockan på i just detta ögonblick. Jag ska strax hoppa in i duschen men tänkte först skriva lite kort om dagen.

Vi fick feed-back utav Stina idag, hon verkade gilla boken men kom även med lite konstruktiv kritik vilket alltid är bra. De flesta lektionerna rullade på med lätthet eftersom de inte var så ansträngande. Jag hade dessutom turen att träffa på Gunilla från mitt sommarjobb vars mailadress jag har letat efter då jag behöver ha henne som referens då jag söker extrajobb. Jag fick hennes nummer iaf och hon gick med på att vara referens om jag kommer tillbaka dit nästa år. Det måste betyda att hon är nöjd med mitt arbete.

När jag kom hem meddelades jag att min mormors bror dog i morse, och att även deras moster gjorde det. Lite skumt att de avled samma dag. Jag frågade mamma om min mormors moster som jag bara hade träffat en gång. Hon berättade lite om hennes familj och då fick jag reda på något annat som var lite underligt. MIn gammelmormor och hennes syster Stina döpte nämligen sina barn till Iris och Bo. Precis som huvudpersonerna i min och Hannas bok heter.


Nej, nu blir det duschen


// Sara

Håltimme i skolan.

Hej.

Jag sitter i skolan på ett långt långt hål. Jag börjar inte nästa lektion förrän 14.30. Jag har inget arbete i skolan som jag kan jobba på. Allt är hemma, så jag vet inte vad jag ska hitta på :/  

Nästa lektion är engelska och för första gången nästan så har jag gjort engelska läxan :P Jag ska dock springa iväg en halvtimme innan vi slutar. Jag ska till röntgen och kolla mina händer. De kommer att flytta mig från barn avdelningen till vuxen snart och vill ha nya bilder över mina leder. Så det är väl bara att hänga på och göra som de säger. Men det brukar gå ganska snabbt på sjukhuset sådet är inget jag funderar över. Sen får jag se om jag åker hem med bussen eller väntar med mamma inne i stan till pappa kommer med tåget från Sthlm. Kanske är smidigast så. ^^

Aja nu ska jag hitta på något att göra. :) 

God morgon :)

Idag vaknade jag ganska tidigt. Som jag anade hade jag mardrömmar. Drömde nämligen att jag var magsjuk, inte kul alls eftersom jag verkligen hatar att spy.

Idag har jag en ganska lång dag i skolan men ämnena är inte så farliga så det är nog lugnt. Dessutom ska det bli spännande att höra vad Stina tycker att jag och Hanna bör ändra i boken. Vi vill ju att den ska bli så bra som möjligt.

Pratade även med Emmy igår och bokade in en fika på onsdag, det ska bli kul att ses, det var ett tag sedan sist.


men nu måste jag sticka till bussen


Sara

Äntligen

Jag känner mig lite duktigt. Har just skickat iväg en del viktiga mail och har dessutom skrivit klart engelskan. Kansek kommer jag att lägga till mer sen men jag vet inte. Hursomhelst känns det skönt att vara före. Nu ska jag sova och förhoppnigsvis inte drabbas utav mardrömmar. Vilket det känns som om jag kommer att göra. Jag önskar i alla fall alla eventuella läsare en god natt


Sara

nya skivorna :P

De kom idag :D Så här är de, mina nya Marit Larsen skivor. Passade på att köpa båda när jag ända var igång, kunde inte välja när jag skulle beställa :P



Härligt med ny musik. Jag kände att jag behövde det för nu har jag lyssnat på massa gammalt ett tag. Inte för att det är något fel med det. Jag har ju mina favoriter men jag vill inte tröttna på dem och då så fyller jag på med lite nytt :)

Agnes

Ny musik

Är alltid trevligt. Jag passade på att beställa två skivor från cdon.com för någon veckan sen. De borde komma i dag :P får visa vilka det blev då ^^

Kram
Agnes

Lite frågor

Jag är lite för seg för att börja med engelskan riktigt än... Så i stället hittade jag lite randomfrågor nånstans som jag tänkte att jag kan svara på ^^

1. Vilken svordom använder du mest?
Fan tror jag
2. Äger du en iPod?
Japp, en röd nano generation 2
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Olika, men idag var det 6.20
4. Hur många resväskor äger du?
Inga ^^ lånar mammas
5. Använder du flip-floppar?
Usch nej
6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Konsum, Ica och Willys handlar jag väl mest på men det är oftast inte jag som sköter det
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Tar hellre
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Sista hela var Superhero movie i lördags, eller tidigt söndag morse kanske man ska säga
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna?
Väninna
10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Resa tror jag
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Oja ^^
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
En bränd blandskiva
14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Dum fråga att ställa till mig, nej men det är såklart något relativt beroende på vem man frågar men mitt bästa band just nu är Tokio Hotel
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Inte vad jag kan minnas ^^
16. När var senast någon stötte på dig?
Hm, bra fråga ^^
17. Vad åt du till middag senast?
Höstsoppa
18. Använder du huvtröjor?
Japp
19. Kan du vissla?
JO men särskilt bra är jag inte
20. Vem var den senaste som ringde dig?
Pappa tror jag
21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
bergochdalbana
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det tror jag säkert
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
019
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Självklart
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
rätt stort, men dt beror väl på vad man jämför med
26. Hur många syskon har du?
tre
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Det beror på
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Lejonkungen
29. Äger du några popband t-shirts?
Nej, not pop
30. När flög du senast?
Förra våren
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Jag har inget köksbord men runt mammas står det fyra
32. Läser du för skojs skull?
Japp
33. Pratar du några andra språk?
Engelska
34. Diskar du din egen disk?
Ibland
35. Har du gråtit offentligt?
Om skolan räknas
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
laptop, men just nu är jag vid mammas stationära
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja det tror jag
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Kanske det
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nä det är inte nödvändigt
40. Kan du kasta macka?
nej
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej
42. Vad har du med dig in på bion?
Cola och godis
43. Vem var din favoritlärare och varför?
Oj har aft många jag har gillat. Ivar är en.
44. Har du dejtat någon av en annan religion?

45. Vad har du för väder?
Blåsigt
46. Har du en blogg?
Mm ^^
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Svårt, har haft flera som jag gillat
48. Gillar du att flyga?
Det är väl okej
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Charm
50. När sov du senast på golvet?
Minns inte ^^
51. Vilken är din favorit drink?
Vet inte
52. Gillar du din boende-situation?
Ja det funkar
53. Vilken är din mammas hemstad?
Örebro, hon är född i Dalarna men harbott här största delen utav sitt liv
54. Din pappas hemstad?
Örebro
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Åtta
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Nja inte direkt
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nepp
58. Vilken är din favoritfrukt?
Riktigt goda apelsiner
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nej
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
19
61.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nja inte jätte
62. Tror du på liv på andra planeter?
Man vet aldrig
63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Vet inte
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Finns det som vi kallar gud tror jag att det är könlöst
65. Vad var det senaste du åt?
Valnötter
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Både och
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Mamma visste från början att jag var en Sara, pappa hade inget att säga till om
68. Gillar du senap?
Nej
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Det kunde ha varit värre
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Jag vet inte, kanske
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Vet faktiskt inte
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej
73. Tycker du om att krama folk?
Nja, inte vanligtvis. Endast när det betyder något
74. Skulle du säga att du är trendig?
Nja inte jätte
75. Äger du en digitalkamera?
Ja
76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Utseendemässigt har jag hört att jag ser ut som Jessica Alba, kan inte se det x)
77. Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det?
Nja ibland
78. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Sista Harry Potter boken och några till
79. Tycker du att du är attraktiv?
Naa inte direkt
80. Vad är du allergisk mot?
Mjölk
81. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

82. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Ingen aning


Måndag

Idag var jag tvungen att gå upp extra tidigt eftersom jag var tvungen att åka till Risbergska för min första lektion. Jag skulle ha teater och först var det möte i aulan. Efter det var vi tvugna att gå en lång bit för att komma till lokalen. Det var kallt och blåsigt, blä. Som vanligt är det pinsamt att ha teater med en massa nya människor eftersom man hela tiden måste göra en massa pinsamma saker med folk man inte känner. Jag är faktiskt lite blyg i nya sammanhang. Men det var ju också därför jag fick Mvg sist jag hade teater, eftersom jag var blyg i början men int epå slutet. Så kanske kan det vara till en fördel.

Efter teatern var det bara att ta sig tll rätt skola där jag fördrev resten utav dagen genom att ha engelska, äta och ha religion. Dessutom beställde jag, Hanna och Kristin flygbiljtter, vandrarhemmet är redan fixat så... Berlin here we come, det är för övrigt en månad kvar i natt :)

Men nu ska jag satsa på att skriva en novell på engelska eftersom min engelskalärare ville prata med mig och Hanna om våran bok på lektionen i morgon, hon är för övrigt vår handledare till projektarbetet.



// Sara

shit vad det blåser! Oo

Asså det blåser så att hela huset skakar :S Nästan lite läskigt, speciellt när man har ett stort träd utanför huset som flera gånger har varit på väg att falla :/

Agnes

På tal om fobier

Så hoppas jag att Agnes inte kollar på Bones. ^^ Man kan säga att en utav hennes fobier är inblandad....

11 januari

Som Agnes sa hade vi en väldigt mysig kväll hos henne i fredags. På lördagen åkte jag hem till min pappa, på vägen dit stannade jag till på stan där jag köpte Pinks heta skiva Funhouse, som jag gillar väldigt mycket, den första Tokio Hotel dvdn "Leb die sekunde", hårtoning och slingning. När jag kom hem till pappa fixade jag håret och sedan kom Hanna. Sedan mötte vi Kristin vid bussen och så blev det Skins maraton, pizza och cola. Kristin åkte hem vid tolv och då slog jag och Hanna på Superhero movie, den var lite kul men inte mer än så.

I dag så har jag och Hanna slöat hemma hos pappa och kalasat på mer pizza medan vi såg på en massa Veronica Mars avsnitt.

Jag mår illa och känner mig yr så jag borde nog lägga mig för att vara pigg i morgon då jag måste gå till skolan. Men först blir det nog lite Bones med syrran eftersom Johan har lagt beslag ¨på teven i vardagsrummet, det innebär att vi andra måste se på teve i mitt rum.

Jag fick även reda på att min mormors bror som inte har några släktingar förutom mormor och hennes barn ligger inför döden, i Thailand. Jag kanske åker dit med mamma och mormor. Det finns mycket att fixa eftersom han trots att mormor vill annorlunda har bett om att få bli begravd där. Morfar är för sjuk för att åka och mammas bröder kan inte. Därför är dte rätt stor risk att mamma följer med och hon vill inte åka själv. Visst vore det skönt att vara borta från skolan i två veckor men kan jag det?




God natt


// Sara

Kommentarer

Helt plötsligt har vi fått massa kommentarer här på bloggen. Okej kanske inte en massa men några stycken :P Kul är det iaf. Jag gillar dte och jag svara alltid på kommentarerna. Så kommentera på ni bara :P

Kram
Agnes

tuggummi

Hittade igår ett tuggummi fast smetat bak på min gitarr. :/ Enligt mamma måste det ha varit en olycka, men jag menar hur skulle det ha gått till... "oj jag råkade lägga gitarren någonstans där någon lagt ett tuggummi bara sådär", och vilken människa kletar tuggummi på en gitarr??????

Aja kanske ingen stor grej men av någon anledning känner jag mig lite sårad.. hehe är  bara töntig ^^

Agnes


Spelas just nu..



Tänkt om man hade en sådan fin röst. Då skulle jag fan aldrig vara tyst :P

Agnes

Har ni några fobier?

På psykologin igår så hade en grupp på tre en redovisning om fobier. Skit jobbigt för då satt jag och tänkte på sådant som jag tycker är läskigt. Till slut satt jag där med hjärtklappning :/

Iaf började jag fundera på hur konstiga fobier det måste finnas. De som redovisade berättade om en fobi för att ens kroppstemperatur skulle sjunka. Ganska intressant tycker jag.

Har ni några fobier?  skulle var kul att höra om ^^ Om ni berättar om era så jag berätta om mina men inte innan :P

/ Agnes


Kväll med Sara..

Igår efter musiken så följde Sara med mig hem till Nora. Det är inte så ofta det händer för det är lite obekvämt med bussarna och så .. men det hände iaf igår. :)

Det var nog en av de roligaste kvällar jag har haft på länge. Jag har ofta kul men igår mådde jag verkligen bra hela kvällen. Jag vet inte om det var för att vi båda var trötta efter första veckan i skolan men det blev en hel del flumm och skratt.

Bla så grejade vi med en grej till bloggen.. sen om det blev så bra vet jag inte :P det blev kanske inte som tänkt men det var kul.

Vi gick catwalk ute på min gård och sjäng Britney Spears låtar. Jag tror att det var några trötta grannar som inte kunde somna förrän vi gått in igen.

Vi satt och kollade i massa gamla skolkataloger , läste diverse noveller och berättelser som jag skrivit under mina år i skolan och åt en massa godis.



Ja ni.. det var iaf en jäkligt trevlig kväll. :D

//Agnes 

"..höj din mic till högsta!"

Igår hände en både lite pinsam och lite rolig grej. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilket och så är det inte en jätte viktig sak heller, så det är bara onödigt att fundera på, men i alla fall.. :P

Jag hade musiklektion i skolan igår och vi skulle indelade i grupper, göra en låt. Det skulle vara en mkt enkel en. Vi fick en genre och en ämne som vi skulle följa. Vi fick Pop och Blommorna på ängen. Så det skulle vi göra något av....

Iaf skulle jag sjunga, för det hade ingen av de andra lust med. Vi pysslade ihop en slirrig text och bestämde vilka ackord de andra skulle spela men så hann vi inte fixa en melodi till sången. Så jag tänkte att jag improviserar fram något medan vi spelar upp. Sen när vi står där och jag sjunger på så stoppas vi av vår lärarinna som säger:

- Agnes jag vill att du höjer din mic till högsta!

Aja, jag som redan tycker att det är lite jobbigt att behöva improvisera fram en melodi måste nu göra det på högsta volym :S men de gick bra och jag hoppas att vår lärarinna sa så bara för att hon tyckte att det lät bra ^^ men vem vet...


Agnes

uppdatera mera :P

Hallå, Jag vet att det var några dagar sen som jag skrev något här i bloggen men det får vara så :P Tänkte ta mig lite tid nu innan jag ska sova och skriva några inlägg :) Fylla på lite liksom

Kram
Agnes

Ledig :)

Ja, idag är jag ledig. Yay.

Jag sov hos pappa men hade svårt att somna igår, så jag sov nog bara 6 timmar, och jag brukar vanligtvis få 8-10 timmars sömn så jag var trött när jag kom hem till mamma i morse. Lyckligtvis kunde jag somna om ^^


Idag ska jag följa med Agnes hem när hon har slutat och imorgon blir det Skinsmaraton hos min pappa där vi är ensamma hemma. Najs najs najs :)




// Sara

duktig flicka :P

Nu sitter jag här och känner mig duktig. Flera dagar i rad nu har jag gjort massa läxor (läs: sånt som jag redan borde ha gjort men som jag har skjutigt fram) och idag så har jag jobbat flitigt med mitt PA. Naaaaajzz :P

Jag har precis varit ute och gått med pappa. Bara för att få lite syre ^^

Men nu ska jag fortsätta vara Miss Granger och plugga vidare.

Tack och hej
Agnes

vackraste idag..



Agnes

I morgon börjar skolan

Det är blandade känslor må jag säga.


Idag har jag bara tagit det lugnt här hemma. Igår spenderade jag ju som sagt hela dagen i Stockholm med Hanna, det var mycket trevligt trots att jag frös som fan. Det var oerhört kallt och när jag kom hem hade jag grymt ont i fötterna. Det blev en del shopping, jag köpte ett par byxor, ett par strumpor och en väska. Det var skönt att komma iväg och göra något så att det inte bara blev slöhet hela lovet.




// Sara

Damn it!

Fan va jag är dålig på relationer! Jag vill kunna visa att jag gillar honom men kan inte. Aja ..

Heh jag får öva mig på någon eller nått..



/ A


Är inte detta helt otroligt? ^^



Jag vill också! xD

/Agnes

Sju saker de flesta inte vet om mig

Jag har rätt tråkigt så då tänkte jag att jag kunde skriva lite saker som få vet om mig.  Varför sju? Jo för sju är ett magiskt nummer ;P

1.
När jag var i tioårs åldern älskade jag böckerna om Kulla Gulla. Jag hade min mammas gamla och läste dem om och om igen. Mina kompisar fattade inte hur jag kunde gilla dem.
Här för ett år sedan tänkte jag att jag skulle läsa om dem. Till min ytterst stora förvåning förstod jag typ ingenting. Värsta gammelsvenskan ^^




2.
Under många år bad jag till Gud innan jag gick och la mig. Min mamma lärde mig det när jag var jätteliten. Hon har sagt att det var för att jag inte skulle behöva oroa mig över allt och att en tro på gud skulle få mig att slappna av. Hon hade säkert rätt. Jag kan tillägga att varken mamma eller jag tror på den gud som Bibeln beskriver.

3.
Konsistensen utav potatis får mig att vilja spy.
Konstigt nog klarar jag av bakad potatis och färskpotatis.Det är bara vanlig, kokt potatis som gör mig illamående.



4.
Om någon skulle ha frågat mig för några år sedan vilket språk jag tycker är fulast skulle jag då med säkerhet ha svarat "Tyska." Nu skulle jag nog säga finska eller Svenska.

5.
Förut htade jag tatueringar och tyckte att det var urfult. Nu skulle jag till och med kunna tänka mig att skaffa en.

6.
Jag funderar ofta på att klippa av mig mitt hår. Typ page eller nåt xD

7.
Jag har alltid stört mig på Christina Aguilera. i alla fall alltid när hon är blond. I used to be a Britney-girl ;P



















// Sara

Spa-kväll med girlsen.

Igår hade jag som sagt lite vänner över på middag. Värst vad vuxet det lät då xD hehe nej men jag och Frida gjorde en taco-gratäng men lite sallad och så. Det var mumms ^^ Sen hade vi lite hemmaspa, alltså spa med egengjorda kurer som uppfriskande ansiktsmaske med blåbär och yoghurt eller med banan och havregryn. Det lycktade inte så himlans gott och det såg inte så vackert ut men det funkade ganska bra :) Kändes friskt när man visste vad det var man geggade in ansiktet med.


Jag hjälpte Barro med en blåbär och yoghurt mask.


HAHA xD Barro, Jag (med Hitler mustache av blåbär ^^) Frida och Amanda i bakgrunden.


Matilda gjorde lite manikyr med olja och citron ^^

Kvällen avslutades med chips och Sex and The City- maraton.

Tack tjejer för en trevlig kväll =)

/ Agnes

Min kväll

Jag är just nu hos mamma och har just kalasat på lite chips. Najs najs najs.

Imorgon åker jag som sagt till Stockholm över dagen med Hanna. Hon ville köpa lite bandtröjor och så blir det väl lite övrig shopping med :)

Mamma och Johan kollar på Kopps som jag tycker är rätt kul men jag har sett den en hel del så jag kollar bara på de allra roligaste delarna.

Just nu lyssnar jag på Red Jumpsuit Apparatus. Otroligt mysigt ^^ Just nu är det Your guardian angel som finns med som kapitellåt i min och Hannas bok.





Söndag

Hej hopp

Idag vaknade jag av att min ipod gjorde konstiga ljud ifrån sig, ja ni läste rätt. :S Den hakade upp sig igår och började låta i morse och nu är batteriet slut. Suck för att åka buss utan musik...

Hursomhelst. Jag har spenderat de senaste dagarna med att slappa hemma hos pappa eftersom jag inte har kunnat gå utanför dörren. Varför? Jo för att det är asmycket snö och jag bara har trasiga tygskor med mig. Illa! Jag kommer iaf ta mig genom snön och ut till bussen lite senare. Måste nämligen hem till mamma eftersom jag ska till Stockholm med Hanna i morgon. Kuligt värre.

Nej nu ska jag kila. Ha det bra



// Sara

SATC-maraton och hemmaspa.

Jag har fixat så vi kan ha tjejmys hemma hos mig ikväll :P. Det är alla Nora tjejerna som kommer, med vissa undantag pga sjukdom tyvärr. Men det blir nog super. Det blir spännande o se om jag kan fixa till maten utan att få en ångestattack eller bränna alltihop. Jag ch kök går inte ihop. Som tur är har man vänner som går hotell,restaurang ^^

Ska försöka komma ihåg att ta kort som jag sen kan lägga ut. Måste bli bättre på det :P

Kram
Agnes

Mat

Nu har jag äntligen lugnat ned mig lite ^^ Jag får helt enkelt be mamma fixa skrivaren så att jag kan skicka in sattyget till mobil. Aldrig mer ska jag köpa mobiltelefon på nätet.

Idag ska jag upp på stan och sätta in pengar på banken eftersom jag föredrar att ha dem på kortet iställlet för lösa.

Eftersom jag är ensam hemma lyssnar jag på hög musik och lagar mat själv, jag är väl ingen stjärna direkt men jag lyckas alltid få ihop något ätbart i alla fall. Idag blir det kyckling med pasta. Jag är egentligen inte så hungrig men kommer väl bli det senare om jag inte äter innan jag sticker upp på stan. Och eftersom jag satte i mig en halv chipspåse igår så är jag inte jätteförtjust i tanklen på att stilla min hunger med godis. Vilket jag säkerligen skulle göra om jag blev hungrig på stan ^^

Nej, nu ska jag äta. Bye for now


// Sara

Irriterande!

Min mobil har krånglat aslänge så jag har tänkt lämna in den men det är ju så in i helvete komplicerat! Först ska man anmäla den till mobilakuten och fylla i en massa saker (Ofta jag minns vilket datum jag köpte den! Jag har kvar en massa papper men inget med datum på :/). Sedan ska man skriva ut en papperskopia på orden (Lycka till när skrivaren suger och inte vill skriva ut) och skicka in den via posten tillsammans med kopian.  

SUCK! Hate it

andnöd.

Jag ahr precis varit ute och gått i 1.5 timme. Var bara tvungen. Jag kunde av någon anledning inte andas. Det kändes som väggarna runt mig trycktes ihop och att all syre i rummet försvann. Men det var iaf skönt. Jag behövde promenaden kan jag säga. När jag kom hem igen hade mitt hår frostat igen kan man säga :P Jag såg ut som hon med en vit slinga i X-man xD hehe

Agnes

RSS 2.0