Klant Agnes!

Igår klantade jag till det ordentligt.

Ni förstår, nere i skolans så kallade Hades har jag mitt skåp som jag använder ungefär en gång i månaden. Jag skulle iaf ner dit för att hämta min väska och röra mig hemåt. Nu är det så att nere i Hades finns ett hål i marken, eller kanske inte ett håt utan rättare sagt en brunn där golvet brant lutar för att vatten ska kunna rinna ner. Självklart vet jag efter 3 år på Karro var detta hål finns och har alltid lyckats undvika olyckor som kan inträffa i samband med denna brunn.

Igår glömmer jag självklart bort hålet och kliver rakt ner i det, halkar, hamnar på golvet och lyckas inte ta mig upp då foten vreds runt typ ett helt varv. Överdrivet ja, men där satt jag ensam nere i Hades och lyckas inte komma på fötter igen. Efter lite kämpande lyckas jag ta mig till en toalett i närheten där jag kan ta hand om min svullna och något blå fot.

Tack och lov är foten bättre idag så ingen större skada skedd, men ändå. Det som förvånar mig är inte att jag trillade, det sker ganska ofta, utan att jag inte grät. Vilket också det sker ganska ofta. Det förvånar mig också att jag hade turen att vara ensam nere i Hades. Jag slapp att göra bort mig fullkomligt iaf. Tack Gud för det!

/ Agnes

Mycket te ska det vara.

Jag har under en längre tid efterlängtat en riktigt stor tekopp. Jag har kollat runt en hel del ska jag säga men in´gen kopp har fallit mig i smaken. De har inte varit tillräckligt stora helt enkelt.

Men igår hittade jag en kopp på Indiska som jag tyckte var helt lagom. Jag var bara tvungen att köpa den. ^^

Så i morse drack jag nog en halvliter te i den där koppen. Najs :D


Agnes


karrofest 2

Hej. Jag såg att Sara hade lagt ut lite bilder från Karro feste. Jag tänkte att jag också kunde bidra med mitt. Har dock inga bilder från själva festen men det kanske inte är så konstigt. hade ju en massa annat att stå i. :P


Sara och Moi.


Kristin och Hanna ^^





Agnes

Karrofest

Temat var barndom vs. ålderdom. Vi klädde ut oss lite och jag blev vampyr, ung och gammal på samma gång. Det var en mycket trevlig kväll trots att jag mådde illa på slutet och kanske inte var så kul som de andra hade hoppats. Men jag hopps att jag inte förstörde hela kvällen. Illamåendet berodde inte på alkohol eftersom jag inte hade druckit någon. Jag mår av någon konstig anledning illa när jag är ute, kanske är det värmen och det höga ljudet. Jag vet inte.

Här kommer iaf bilder på mig och Agnes.


Berlin

Ja, som ni nog vet så reste jag dit med ett par vänner för ett tag sedan. Min familj hävdar att jag är besatt av Tyskland vilket jag inte håller med om ändå inte helt kan dementera ^^ "Vissa" saker från Tyskalnd är ju ändå mer intressanta än andra. Hursomhelst bokade jag, Kristin och Hanna denna resa som planerats sedan någon gång i höstas. Vi reste vad vi kallade "budget." Detta innebar att vi valde det billigaste flyget och det billigaste vandrarhemmet. Som vi alla vet Billigt är bra ;P


Kristin i vårat sjubäddarsrum som vi hade själva. Trots att vi betalat för att ligga
i rum för fjorton. Enda minuset var att det inte fanns något lås på dörren


Det kändes väldigt vuxet att kunna resa själva, jag blev nästan lite rädd då jag upptäckte hur lätt det var att boka allt över internet.

Resan var mysig, vi var på madame Taussauds, sprang runt och kollade i affärer, åkte s-bahn i onödan och gjorde massa annat småkul. Det var inte så avancerat men mycket trevligt. En del fina minnen fastnade extra. Vi hade till exempel en trevlig sista middagh på en pizzaresturang där kyparen serverade oss mystisk dryck som brände i halsen, tyckte det var konstigt att vi inte var blonda och skrattade åt min Tokio Hotel-tröja. Inte hånskratt utansnarare "skaka på huvudet och flina"- skratt. Vi blev inspanade av tyskasmåpojkar som inte fattade att jag förstod en del utav snusket de pratade, såg världens skabbigaste Moritzplatz och handlade på LIDL (De spelade Durch den monsun på radion, jag lovar vad de andra än säger ;))




Jag var längre än Einstein, och blekare trotsa tt han var gjord av vax

Jag råstirrade på en man på s-bahnen som bar ett par dubbelzipper-pants á la Kaulitz och minns inte hur han såg ut eftersom mina ögon var på hans skrev, vi träffade dessutom på några svenska herrar som försökte porra sig genom att säga "Vispgrädde på svenska" till oss (de visste förstås inte om att även vi var från Sverige), minerna då jag vände mig om och sa: "Vad sa du?!" var mycket underhållande. Mindre underhållande var vår oförmåga att hitta bra uteställen och öppettiderna i affärerna. Men allt som allt var detta en mycket mysig trip.


Support the Arts, sleep with a wax-doll

Hej hopp

Nu är jag tillbaka, bätter sent än aldrig. Till min stora förtjusning är jag blogg sugen så jag hade tänkt ta och skriva lite om allt det som hänt den senaste tiden. Jag börjar med idag så uppdaterar jag med bilder sedan när jag skriver om det andra.


Eftersom det var Karrofest igår så kändes det extrasegt att gå upp i morse, lyckligtvis sov Agnes här och eftersom jag inte ville att hon skulle försova sig släpade jag mig upp. Det blev tröst i form av knäckebröd med Philadelphia och tomater, mums. Sedan bar det av till skolan där vi hade en seg och ganska tråkig lektion. Efter det åkte jag, Hann och Kristin hem till mig och kollade på teve i ett par timmar med godsaker från Konsum, Isabel tittade även in på slutet. Vi åkte sen tillbaka till skolan där vi åt tacos, där endast bröden var goda, och sedan hade vi tänkt hämta de inkomna studentmössorna. Det varpå grund utav dem vi återvände till skolan från början. Dock så var det låst där vi skulle hämta dem, jag och Isabel väntade lite längre än de andra två men även vi begav oss hem till sist.

Jag blir verkligen glad utav det fina vårvädret, jag hade nästan glömt känslan av solen på mitt ansikte.


// Sara

hallopp snopp

Hej hej.

Sitter hemma hos Sara i Örebro och kollar runt på nätet lite medan hon duschar. Jag känner att snart ´ska jag börja göra mig iordning inför kvällen. Vi ska ju trots allt vara på karro festen vid tio tiden :P

Snart kommer Hanna, Kristin och kanske Isabel hit för att tagga för kvällen. Najs!

// Agnes


torsdag + Karrofest.

Hallå.

Är fortfarande hemma för jag börjar inte förrän halv ett idag. Najs :P Slutar inte förrän sent men det är det värt.

Ikväll är det Karro fest, och jag ska för första gången av mina tre år på Karro faktiskt gå dit. Hehe bättre sent än aldrig. Jag håller på att plocka ihop en massa kläder som jag kan tänka mig att ha på mig. Grejen är att man ska, elle får, klä ut sig inom ett viss tema. Idag är det temat Gammalt vs Ung eller nått sånt. Jag tänkte att jag ska var anågot dockliknande utan att det blir för extremt. Satsa på sminkningen eller nått.

För ett halvår sedan ungefär så var jag på en maskerad då jag klädde ut mig till trasdocka och tyckte det var jätte kul. Att få gå runt med en massa roliga färger och lager på lager.

så här såg det ut då:



Vi får se hur det blir idag.


// Agnes

Hmm, Spännande xD

På tal om ingenting, hehe på en långrast så följde jag med Anton och Gustav till en skivaffär i stan, och det är fascinerande hur lyrisk man kan bli av nya skivor. Direkt när vi kom in i butiken så hör jag "Nyinkommet!" och vipps så är de typ överallt. Haha mycket spännande måste jag säga xD

Agnes

Tisdag

Jaha ni, idag är det den ärliga fettis dagen. Jag hoppas att ni alla har mumsat på massa semlor. Jag vet flera som har njutigt av fler än en semla idag, så ska det vara. :)

Jag var i skolan som vanligt. Jag tänkte faktiskt gå hem under dan då jag inte mådde så bra men jag höll ut och stanna kvar. Det är jag glad för, då känner man sig lite duktig ^^ Annars har jag inte gjort någonting idag. Skulle självklart ha pluggat som alla andra dagar men det blev inte så. Men nu har jag köpt mig en fin liten skrivbok som jag ska samla tankar och sånt i, ett av S:en ni vet :P Strukturera. Det handlar ju inte bara om arbeten och skola utan även sitt innersta. Jag måste samla mig lite så att säga.

/Agnes

Sommar? JA TACK!





Nu är jag trött på detta skit väder, och den lilla sol som tittade fram idag gjorde mig bara ännu sugnare på sommar. Så ge oss varm asfalt och gräs som man kan ligga och mysa på!

/ agnes

...

Okej jag suger xD Jag kom inte tillbaka. Nej, jag orkade helt enkelt inte.

Jag märker att det är mycket jag inte orkar nu för tiden, jag vet inte ens vad jag vill göra med mitt liv. Jag kommer på idéer men folk får mig hela tiden att tvivla. *Suck*

Och det värsta är att för tillfället orkar jag inte bry mig ^^ I might be back late, might ;P



// Sara

Min Barro <3

Jag har under den senare tiden känt mig lite nere. Dock känner jag mig lite upprymt nu, eller nått hehe. Detta är för att jag idag bestämde med Caroline att vi ska ses på fredag bara vi två och ha det en massa mys. ^^ Det var länge sen sist så det kommer verkligen lägligt.




Min Barro !

// Agnes

Skam på oss ^^

Här var det dåligt bloggat ;P

Haha jag har helt enkelt inte orkat alls. Förhoppningsvis kan jag knåpa ihop några intressant inlägg idag. Kanske om min mysiga Berlinresa. Så, detta är alltså ett ehlt onödigt inlägg, för, I'll be back ^^



// Sara


Inga chips :(

Hola!

Kom precis hem från affären. Jag gick dit för att köpa mig schampoo, balsam och chips, skulle också handla mat till kvällen. Min bror följde med för att hjälpa till att bära all mat. Allt går bra och jag får med allt jag vill ha till kassan. Där tar det dock stopp och det visar sig att vi inte har pengar så att det räcker. Jag ber marcus att ta bort det som inte behövs. Självklart ska han plocka bort alla varor som jag gick upp för att handla. :( Så nu sitter jag här utan chips och tycker synd om mig själv. Jag har liksom gått runt och handlat i över en timme utan resultat. Bajs också..

:(

Agnes 

Jag är fan BÄST!

Nu känner jag mig jävligt stolt :D

Har suttit med Pa:t i 2 timmar nu :P hehe och mer ska det bli. Kanske inte värsta grejen men ändå! Jag är fan BÄST. Det är viktigt att göra det klart för sig.

Agnes


te, svenskarapporter och extrajobb.

Hej på er mina små möss ^^

Idag tar jag mig en lugn dag. Har suttit och kollat efter lite extraarbeten och sånt på nätet. Ska efter en kopp te också skriva klart en rapport till svenskan. Den skulle ha varit inne i går så jag måste verkligen skriva klart den idag. Jag skriver om hur man överlever en busstur på 45 minuter. Lite om placeringar i bussen och oskrivna regler som man måste tänka på. Jag ska försöka göra den lite humoristisk så att min lärare inte dör av tråkhet..

Nu börjar jag sakna Sara och de andra tysklands turisterna lite. De har ju som sagt bara varit borta sen i fredags men ändå. Som jag tidigare har skrivit så saknar man människor mycket mer när man vet att de inte är tillgängliga. De kommer hem på måndag så det ska egentligen inte vara någon grej, hehe.

Agnes

Valentines day ^^

Sompå så många andra skolor, så delas det på vår ut alla hjärtansdags medelanden. Självklart delades de ut idag i stället för i morgon.

Iaf.... För första gången någonsin (tror jag) fick jag ett medelande ^^ Det var min vän Isabel som skickade mig ett! :D

Tack Isabel, det uppskattar jag verkligen. Puss på dig <3



Agnes

Besök av Patrik

Idag hälsade min vän Patrik på i skolan. Han gick i vår klass tills för 8 månader sen då han flyttade till England. Han var iaf med på lektionerna idag och det kändes helt normalt. Som om han inte ens har varit borta ^^ Det var trevligt att ha honom där iaf :)

Jag träffade honom redan i onsdags faktiskt då han, jag, Sara och Gustav tog oss en fika på några timmar. Snackade om allt mellan himmel och gjord, det behöver man ibland.



Agnes


uteblivet bloggande pga spelberoende Oo

Hej!

Jaja jag vet att bloggningen inte varit så regelbunden de senaste sagarna, rättare sagt har den uteblivit helt. Detta är för att jag har gått och blivit lite beroende av ett dataspel :/ hehe mupp-agnes! Men nu är jag här iaf :P

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Den här dagen var ganska ångestfri dock. Kan det bero på vetskapen om att nästa vecka är man ledig? ^^ Jag tror nog det...

Agnes

Blä

Jag fick ont i halsen igår kväll och inatt vaknade jag med en hemsk huvudvärk som tyvärr var kvar bär väckarklockan ringde, inte blev det bättre av att jag är täppt. Just typiskt. Eftersom jag är helt trött i kroppen och känner mig yr valde jag att stanna hemma från skolan. Jag pluggar ändå bättre hemifrån och jag inte riskera att bli ännu sämre innan Tyskland. Förhoppningsvis känner jag mig pigg nog för skolan imorgon :)

Tills dess blir det te, milt plugg och vilande.



// Sara

framtida planer?

Sara har börjat snacka om att åka utomland som AuPair efter gymnasiet.. detta fick ig att tänka till lite. Jag vill ju också uppleva saker. Även om de inte är speciellt stora upplevelser.

Iaf, nu har jag suttit och kollat in lite språkresor. Skulle vilja läsa Engelska ( i england då :P ) Skulle vara najs.. dock kostar det en hel del.. Tänkte att man skulle kunna skaffa sig ett jobb över sommaren och sen ta ett studielån och dra iväg i höst :) Låter det skumt?

Agnes

It's all your fault - Pink

Ja, just nu lyssnar jag på Pink, jag diggar hennes nya skiva "Funhouse" skarpt. Kolla gärna in den. Bästa spåret enligt mig är:

It's all your fault



Sara

Hallo

Ja det är så man säger hej på Tyska. Kristin lärde oss idag att beställa en cheeseburgare på tyska. Jag hoppas verkligen att man kan ta sig fram på engelska eftersom ingen utav oss har studerat språket. Och ja, nu är det ju bara ett par dagar till den stora dagen då vi lämnar Sverige för tyskare platser. Kan man säga så? "Tyskare," kanske har jag kommit på ett nytt ord, eller i alla fall en ny böjning utav ett ord.

Vad ska vi då göra i Tyskland? Dricka öl? Äta korv? Gå på strippklubb? Eller antasta en intet ont ananda vaxdocka? Det sistnämnda låter allt rimligast.

Nej, vi kommer nog att få det kul, det gäller bara att ta det lugnt och inte drabbas av panik då vi blir vilse i en stad mycket större än vår i ett land långt långt borta.

Förhoppningsvis kommer vi att få med oss flera fina minnen som vi bär med oss für immer!

Küss

Sara


måndag eftermiddag

Idag hade jag sovmorgon eftersom min teater var inställd. Det var även min engelska och religionen var frivillig så det fanns inte så mycket att göra för mig i skolan. Jag och Hanna fixade lite för PA och sedan mötte vi upp Agnes i matsalen. Efter att vi ätit gick jag Agnes, Kristin och Isabel upp på stan för att kolla runt lite. Vi hittade inget annat än fika på Donkan. Men det var najs det med. Sedan följde Agnes med mig hem och vi kikade på Twilight. Najs.




// Sara

LOL!

Jag brukar inte använda förkortningen för "Laughing out loud" men jag kan inte beskriva den här videon på något annat sätt xD




Lyrics:
Verse 1
You look so dumb right now (that you won't)
Even come out your house,
Listenin' to your triflin friends,
Now our love's come to an end,
We're through, no doubt...

I won't say I'm sorry cuz I'm not (girl I won't apologize),
The only thing I'm sorry bout is all that sh*t I bought ya,

Chorus:
You keep listening to your friends,(stupid)
They say I'm a player,
They ain't got no men, (lonely)
Lonely chicks are haters,
Girl this is the end, (the end)
I'mma check you later,
We're through no doubt, (we're through no doubt)
F*ck this bullsh*t, I'm out...

Verse 2:
Where's that chain I bought you, (you better give it up)
And that ring I bought too,
Don't play stupid, don't play dumb,
I'll get some chicks to f*ck you up,
Real talk, I'm through, so through,

I won't say I'm sorry cuz I'm not, (girl I won't apologize)
Either you're retarded or your smoking some good pot, (you're so high)

Chorus:
Cuz you thought I broke your trust, (the trust)
Thought it was your worst day,
Your friend's on my nuts, (my nuts)
Wants me in the worst way,
Chick she saw me with, (me with)
Knows next week's your birthday,
That was my sis, (my flesh and blood)
She helped me pick out this...

Bridge:
And the award for the loser goes to you,
For not allowing me, at the very least,
To speak my piece, Hope you catch fleas...

How bout a round of applause?
Standin' Ovation?


Chorus:
You keep listening to your friends,(stupid)
They say I'm a player,
They ain't got no men, (lonely)
Lonely chicks are haters,
Girl this is the end, (the end)
I'mma check you later,
We're through no doubt, (we're through no doubt)
F*ck this bullsh*t, I'm out...

F*ck this stupid a$$ bullsh*t, real talk, I'mma &*%$ @%^#!!!!



Agnes

FAN!

Nyss kände jag mig ganska glad och harmonisk..men då ska självklart mamma komma in och göra allt till skit!

"Det är bara  några veckor kvar till projektarbetet ska vara klart."  FAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!

Nu kommer tårarna.. igen..

Agnes

Vägen mot blond(are)..

Nu har jag varit brunett i nått halvår och börjar tröttna lite grann. Ni som kännt mig ett tag vet att det är en thing för mig. Att jag måste ndra hårfärg typ hela tiden..

Nu vill jag bli blond, iaf blondare till sommaren. Jag vill inte blondera allt på en gång pga att mitt hår är så tunt och jag vill inte att det ska slitas sönder. Just ja, för er som inte visste är jag blond från början så jag längtar väl tillbaka kan man säga ^^

Så idag slingade jag det och det blev ganska bra. Lite ojämt lite här och där men strunt samma :)

Agnes

Smal, Smart och Strukturerad!

Nu har jag deppat i några dagar. Av diverse anledningar men nu får det vara slut på det. Iaf för ett tag framöver. Nu börjar min nya period i livet, en period som kan beskrivas med de tre S:en.. Smal, Smart och Strukturerad!

Jag ska leva nyttigare nu till skolavslutningen så jag kan visa mig bland folk i de kläder som nu kommer att inhandlas. Jag ska lägga ner så mycket tid jag orkar på skolan och projektarbeten mm och jag ska strukturera upp min vardag så gott som det går!

Önska mig lycka till!

Agnes

I-landsproblem

Jag har bestämt mig för att jag vill prova på att vara au-pair nästa år. Därför har jag anmält mig online på sidor där de förmedlar kontakt mellan aupairer och arbetsgivare. Mitt problem är nu att jag har fått flera svar och inte kan välja... Visserligen kan jag vänta och se om jag får ännu fler erbjudanden men frågan är om jag inte blir än mer förvirrad då.

Hursomhelst ska jag försöka lägga dessa bekymmer åt sidan och diskutera dem med min mamma på måndag istället. Jag behöver nog hennes synpunkter. Nu ska jag avnjuta en myskväll med familjen.

Ha en bra kväll

Sara

Nästan kidnappad

Nyss klampade mina Nora vänner in genom ytterdörren och ville att jag skulle med till Malin iaf. Jag tackade självklart nej men det var lite gulligt. Att de kom för att övertala mig betyder väl att de ville ha mig med dit. :) Då känner man sig lite omtyckt faktiskt.



<3

Agnes

Lördag

Hej,
Idag är det en helt vanlig lördag. Jag sov ganska länge och har sedan dess kollat på teve med min lillebror Jesper som var sjuk och därför inte kunde hänga med pappa och Dennis på fotbollsträningen. Jag har endast rest mig ur soffan för att duscha och för att värma på mat. Ibland är det så härligt skönt att vara slö.

Igår hade jag som vanligt bara en lektion och efter den så åkte jag Kristin och Hanna hem till mig där vi bakade kladdkaka och kollade på "Funny games" efter det degade vi mest runt och Agnes kom förbi, men min pappa slutade extra tidigt så de andra begav sig hemmåt medan jag hetsstädade en kort stund innan jag åkte hem till pappa. Vi hade en mysig kväll med tacos, godis och film.

Jag börjar bli seriöst nervös inför Berlin, det ska bli spännande men usch så läskigt. Hoppas allt går vägen.



Sara

Stannar hemma ikväll..

Jag skulle egentligen ha åkt till en kompis som fyller år i kväll. Men jag bestämde mig för att stanna hemma ist. Jag är så nere idag att det skulle bara smitta av sig och kännts jobbigt. Lika bra då att hålla sig borta.

Men grattis Malin och hoppas att ni får en trevlig kväll :)

Agnes


Student ångest!

Just nu sitter jag här. På väg att helt bryta ihop.

Först och främst har jag ångest för hur jag ska kunna betala allt som har med studenten att göra. Nu börjar mina klasskamrater att prata om middagar och fester tillsammans innan avslutningen. Bara det kostar ju pengar, inga stora summor men ändå. Studentmössan har jag inte lyckats köpa än pga av pengabrist, balen kommer att kosta dryga 500 för att få gå på och vart ska de pengarna komma ifrån?

För det andra så har jag jätte svårt att hitta klänningar till avslutningen av balen. Jag kan inte ha vad som helts och det jag hittar är tydligen inte okej heller.. inte enligt en del vänner. Igår kväll hittade jag klänning som jag tyckte om och idag visade jag den för mamma. Det enda hon säger är att "Vi har inga pengar just nu så vi får vänta med allt det där".. Vadå vänta. Alla andra är ju för fan klara med sina inköp och frågar hela tiden om jag är det med. FUCK! JAg tror jag slänger mig i en vägg snart. Eller går ut på isen och hoppas att den spricker.

Är det verkligen att skolavslutningen ska leda till ångestattacker? Jag trodde att det skulle vara kul att planera inför den stora dan men nej.....

Agnes

Her Morning Elegance



Agnes

god morgon

God morgon. Jag har precis vaknat och ätit frukost. Kom på nu att jag ska hoppa in i duschen innan jag åker till skolan. Vi börjar inte förrän halv ett på torsdagar, och det älskar jag. Vi har bara matte och en kurs som heter Staden ch framtiden idag så det blir en soft torsdag.

Hörs senare
Agnes

Kan inte sluta gråta..

Halshuggningar på The Tudors + Saras krönika = Tårar!


Agnes


Krönika

Det gjorde ont att skriva men det var det enda jag kunde tänka på för tillfället och man måste ju göra sina läxor.


God natt lillkatten, de man inte tror sig älska


Det finns väldigt många människor, och även djur, i vår närhet som vi inte lägger så mycket märke till eller kanske till och med irriterar oss på. De finns överallt, de kanske går i din klass, jobbar på ditt jobb eller så kanske de bor granne med dig. Det spelar egentligen inte någon roll hur ni är relaterade till varandra utan att dessa personer figurerar i ditt liv. De kanske bara är där i bakgrunden, som statister.


Föreställ dig att en av dessa personer skulle dö, en person som du inte skulle kalla vän men som du ändå vet namnet på och som du kanske vanligtvis ser varje dag. Det händer att folk helt ovarnat tas ifrån oss och även om vi inte trodde det innan kan vi reagera mycket starkt. Det var ju ändå någon som fanns i ditt liv.


När jag var åtta år fick jag efter mycket tjat en katt, hon är min lilla pärla och hon sitter här bredvid mig i skrivande stund. När jag var liten hade jag en oerhörd ångest över att hon skulle dö. Hon var ju trots allt den första varelse jag hade hand om. Visserligen var det ju självklart min mamma som köpte kattmat och skötte kattlådan sådär i början men jag såg det ändå som att det var jag som hade det högsta ansvaret. Min fem år yngre lillasyster blev självklart avundsjuk från första stund, hon ville också ha en katt att kalla sin. Två år senare, då hon precis fyllt fem, överraskade mamma henne genom att ta med henne hem till en bekant som hade en kull med kattungar. Mammas ögon fastnade på en mjuk, svart liten kisse med blå ögon. Hon försökte få min syster att välja den katten men den lilla flickan hade fått upp ögonen för något helt annorlunda. Den lilla svarta katten hade en något större och ytterst dominant syster som knuffade undan sina syskon. Självklart ville min syster ha just henne.


Det var nio år sedan och katten som min illasyster valde fick heta Maja efter Maja Gräddnos. Maja var en ganska krävande katt, överdrivet gosig och hade en förkärlek för att slicka folk i ansiktet med sin sträva tunga. Hon verkade aldrig riktigt förstå när man knuffade bort henne, ofta klagade vi på hur krävande hon var. Den här katten som vid vuxen ålder var ganska liten i växten åt och sket mer på en dag än vad min katt i samma storlek gör på en halv vecka. Detta gav upphov till många klagomål från mig som hade ansvar för rengöringen av lådan.


För ett par veckor sedan började vår Maja bete sig underligt. Hon blev slö och hängig, inte lika på. Vi blev oroliga och försökte med olika saker, vi bytte mat och var varsamma med henne. Vi hoppades att det skulle gå över av sig själv. Häromdagen började hon att kräkas blod och mamma bestämde sig för att ta henne till veterinären, våra hopp var inte stora efter den hastiga försämringen, i morse tog jag farväl för säkerhets skull. Jag hade redan börjat skriva detta då min mamma kom in genom dörren och hysteriskt snyftade att vi kanske inte älskat henne tillräckligt. Kanske har hon rätt, jag vet att vi älskade henne annars skulle vi inte reagera så starkt när hon togs ifrån oss men kanske kunde vi ha uppskattat henne mer eller skällt mindre då hon väckte oss mitt i natten med sitt trampande. Kanske, kanske kanske.


De kan tas ifrån dig, oavsett om de är människor eller djur, varelser du inte uppskattar så mycket som du kanske borde. Du kan ligga steget före och tänka efter, vad betyder den här personen för mig? Det du kommer fram till kanske inte är det samma som vad du först trodde.


Om jag kunde dra tillbaka klockan skulle jag ha klappat henne med, stått ut med hennes ofta så påträngande ömhetsbevis. Jag skulle ha övertalat mamma att låta henne flytta ut på landet istället, hon älskade ju att vara ute.

Jag vet inte var hon är nu, vad som händer efter döden kan ju debatteras om. Jag hoppas i alla fall att hon är fri och lycklig och kanske ses vi igen, i annat fall. Sov gott lillkatten, du är redan mer saknad än någon kunnat tro.

Sara


Tomt

Ja, idag har jag varit i skolan som vanligt, det har väl varit okej. Första lektione var inställd sedan hade jag matte och efter det gjorde jag en filosofiuppgift för att kunna få så högt betyg som möjligt.

Hemma är det tomt. Mamma och Johan har tagit Maja till veterinären och hon kommer med ganska stor säkerhet inte hem igen. Hon har varit låg länge men de senaste dagarna har hon varit mer död än levande. Visst var hon ofta grymt irriterande och luktade riktigt illa men det fanns vissa stunder. Jag kommer att sakna lillkatten och det kommer Gnuttan och resten utav människorna med att göra. Hon fanns ju ändå här i åtta år. Kanske ses vi nån gång igen lillkatten, om inte, sov gott <3


Sara

Lyssna occh njut.



Lyssna på detta ^^ ...  Jag tycker att han har helt underbar röst. Älskar att sitta och bara lyssna. ^^

Agnes

True blood och te

God morgon. Jag gick upp skapligt tidigt i morse men kom sen på att jag bara har en lektion idag. Den börjar inte förrän halv 3 ungefär så jag kan ta det lugnt hemma under dan. Härligt.

Jag ska försöka hinna plugga en del och kanske ta en lång dusch. Vå får se..

Annars kommer det inte hända så mycket idag. Jag sitter nu och tittar på serien true blood och dricker te, riktigt mysigt. Jag tror jag har en "thing" för vampyrer just nu, men vem har inte det ?! ^^

Hörs senare
Agnes

"free falling"

NI vet låten "Free falling" som spelades på piltshowen? (finns video upplagd här någonstans) Det var iaf första gången jag hörde den och idag när jag satte på radion så hör jag :
- "Free, Free falling" 
Otippat! ;D

Agnes
 

Gutentag

Idag har jag, Hanna och Kristin köpt biljett till flygbussen. Det ska bli såå najs att resa bort och man har verkligen fjärilar i magen såhär mindre än två veckor innan avfärd. Idag hade jag bara två lektioner vilket var mycket najs, ändå var jag grymt sömnig då vi kollade på film på engelskan.

Jag har även fixat med min filosofilärare så att jag får göra en kompliteringsuppgift på onsdag, jag vill ju ha mvg ^^ Dessutom ska jag till tandläkaren i morgon, jjag har svårt för att komma ihåg saker och nu har jag två viktigt tider att ha på minnet, illa. Tur att jag har bett mina kompisar att påminan mig.

Nu ska jag skriva en jobbansökan till ett intressant jobb som min mamma tipsat mig om. Sedan blir det väl lite övrigt plugg skulle jag tro.


Sara

Plopp..

Såååå shopping sugen! Finns en massa saker jag vill ha men inga pengar :( Damn.

Slutade förövrigt tidigt idag så nu är jag hemma i Nora. Känner mig ganska glad och harmoniska idag, kan det vara för det fina vädret kanske ?! ^^

Agnes

God morgon

Jag vaknade för en liten stund sedan och har just ätit frukost. Nu ska jag fixa mig i ordning innan jag gör rent kattlådan och sticker till skolan. Tänke gå till skolbibblan och låna det första jag gör eftersom jag behöver den till Engelskan. Vi fick en lista på böcker att välja mellan och jag blev lite sugen på att läsa "The collector" eller "Samlaren" som jag har för mig att den heter på svenska. Jag ska i alla fall läsa den på engelska. Nej, nu ska jag som sagt göra mig iordning.


Ha en trevlig dag

Sara

Natti.

Nu ska jag gå och lägga mig ^^ Jag är inte speciellt trött för jag satt uppe till 2 igår och har vänt lite på dygnet. Men jag vill inte vara jätte trött i morgon på lektionerna, så det är väl lika bra antar jag.

Jag har föresten sett Twilight nu och jag måste säga att jag blev positivt överraskad ^^

God natt
Agnes

Min kväll

Ja, jag hade tänkt att gå och lägga mig i hyfsad tid idag. Så det blir strax efter att jag har kollat klart på Beck som börjar om någon minut. Jag har för mig att det ska vara premiär för denna idag men jag kan ha fel. Hursomhelst, om jag inte återkommer önskar jag alla eventuella läsare en trevlig kväll



Sara

Thema nr 1 -Tokio Hotel

Lyssnar jag på just nu, en låt som aldrig misslyckas med att få mig på gott humör,

Hursomhelst, dagen har varit ganska lugn och den kommer nog att fortsätta i samma anda. Imorgon har jag lite sovmorgon vilket är najs. Jag slutar även ganska tidigt vilket också är himla najs. Nä, nu ska jag nog ta och kolla lite på teve.


See you

Sara

Oompa Loompa

Det har hittills inte gått så bra att göra en video om nattinnebandyn så ni får nöja er med en liten musikstund ^^

..

Agnes

Jävla windows fucking movie maker!

Nu har jag suttit i princip hela dan och försökt få till en video som sammanfattar nattinnebanyn. Men det enda program jag har på datorn är windows movie maker och plötsligt går skiten sönder. Jag kan rediger och hålla på men inte kolla på videon. Så jag vet ju inte vart jag ska klippa och så.. Bajs!

Jobbigt när man har hållt på med videon i ca 4 timmar redan :(

Agnes

Spellista för städning

Ja, ska man städa ordentligt ska man ha rätt musik. Idag har jag satt ihop en spellista i iTunes som ser ut så här:

Love is dead - Kerli
Scream - Tokio Hotel
Better than drugs - Skillet
Decode - Paramore
Ready set Go - Tokio Hotel
The last night - Skillet
The kill - 30 secons to mars
Ich bin nich ich live - Tokio Hotel


tidsmässigt bör det räcka :)


Sara

God morgon

Den här helgen har gått otroligt fort, det är helt sjukt att det redan är söndag.

Jag vaknade för en liten stund sedan och till skillnad från igår är jag först upp i familjen. Jag ska som jag igår lovade mig själv ta itu med min städning först och främst. Den är välbehövd. Sedan är det hög tid för frukost. Trots att ja åt pizza sent i gårkväll kurrar min mage redan.



Sara


SMS-kul

Hittad på Tyra Sjöstedts blogg :)

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Dennis har fått sin första finne...
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Bra.
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Ja, han är väldigt tålmodig i ALLA situationer ;)
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Gott nytt år
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Gott nytt år
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Hehe jo det är ni
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Så sa Tom att nej, henne tar du inte.
8. Vad vill du höra mest av allt?
Trillade ner i ett hål.
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Fåret rymde, Georg skrek högt o de båda sprang mot...
10. Din romantiska replik?
Så agnes stod och petade näsan medan sara intresserat stod och kollade ner i bills brallor
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Go Gusti!




Okej, vissa utav de här svaren var ju helt sanslösa xD


Sara

RSS 2.0