Für immer jetzt (Nu och föralltid)



Jag ser dig gråta
Och ingen torkar bort tårarna
Jag hör dig skrika
För att stillheten kväver dig
Jag känner ditt hjärta
Det är ensamt som du
Låt dig falla
Öppna ögonen

Hey
Världen väntar på dig
Hey
Här i mina armar
Nu och för alltid
Nu och för alltid

När du söker
Och då förlorar dig själv
Då finner jag dig
Och tar dig till mig

Hey
Världen väntar på dig
Hey
Här i mina armar
Nu och föralltid

För en dag
För en natt
För ett ögonblick
Då du skrattar
Vi bryter genom tiden
Mot varje lag
För allltid du och jag
Nu och föralltid

Vi sätter ihop våra skärvor
Vi är ett som yin och yang

Känner du mig
När du andas
Känner du mig
När ingen är där

Känner du mig
När du andas
Känner du mig
När ingen är där

För en dag
För en natt
För ett ögonblick
Då du skrattar
Vi bryter genom tiden
Mot varje lag
För allltid du och jag
Nu och föralltid

Vi sätter ihop våra skärvor
Vi är ett som yin och yang
Vi sätter ihop våra skärvor
Vi är ett som yin och yang


Sara

det är mörkt nu

Under min uppväxt har jag ständigt fått höra att jag är värdelös,inte duger till något och att jag inte borde få finnas. Folk har spottat på mig och förnedrat mig på flera sätt men jag har alltid stått emot. För jag visste att jag var bättre och att jag en dag skulle ta mig ut träsket.

Idag insåg jag att de hade rätt.

Agnes 

In the cities, on the streets around the globe











// Sara

Finns alternativ?


Jag blir långsamt galen av att klura, vända och vrida på eventuella alternativ för framtiden. Jag vet inte var jag vill hamna eller hur jag ska ta mig dit. Det enda jag har att gå på just nu är min magkänsla. Den sägar att detta är fel... inte helt fel men det är inte jag, inte just nu. Jag vill göra annat men jag vet inte vad och inte hur. Hur går det ihop?
Många påstår att vi har för många val och att vi därför blir förrvirrade, men var är dem? Jag ser inga val. Det är som om de inte finns. Då går det inte att välja, det går inte att se vad som skulle kunna ske. Ingenting fungerar som det ska just nu.
Hjälp!


A

OMG OMG OMG

Tokio Hotel till Sverige. 4e mars Stockholm 5e mars Göäterborg!!! *fangirl down*

// Sara

Helt otroligt underbart!

Jag tycker att det här fenomenet är helt underbart. Jag skulle kunna göra detsamma bara för att se hur förvånade och imponerade alla andra blev. Men om jag skulle våga vet jag inte. ^^





Det här klippet har jag redan visat en gång på bloggen, men tänkte att det är värt att lägga upp igen.



AGNES

Monday

God morgon. Helgen har varit rätt lugn med jobb och firande av pappa. Och igår vaknade jag lagom för det mest intressanta avsnitt av nyhetsmorgon som någonsin sänts, trots att jag ville dänga till Tilde eller vad hon heter när hon kände att det var lägligt att säga "emo emo emo" efter att bandet i fråga hade dementerat emo. Mmen jag lät henne inte förstöra min upplevelse.

Igår kollade jag på engelska Wallander, var typ som de svenska med Henriksson men det var ju lite kul att höra engelsmän kalla varandra Kurt, Klas-Henrik, Ann-Britt  osv.

Idag vaknade jag vid nio och segade mig upp. Är ensam hemma så jag skulle tro att det blir chokladboll till frukost, sedan ska jag förflytta mig in till stan och träna. Efter det blir det jobb.



// Sara

Ett stort hus.

Ibland önskar jag att jag hade råd att köpa ett stort hus där alla mina vänner kunde bo. Då skulle jag aldrig behöva vara ensam...

Agnes


God middag?

Eller kanske morgon i mitt fall ^^ Jag mådde som crap igår så jag njöt verkligen av att sova ut, och jag är stolt över mig själv som åkte och jobbade trots att varje cell i min kropp skrek "Nej, nej, ligg i soffan istället!". Guldstjärna till mig alltså. Men, jag sov alltså till elva och det var underbart. Jag tog nyss en dusch och ska fixa mig lite innan jag beger mig upp på stan för att träffa Emmy som det var alltför länge sedan jag umgicks med. Jag räknar med en låååång fika full med prat. Som vanligt :)


// Sara

Lunch

Jag ska som tidigare nämnt snart bege mig innåt stan men inan dess avnjöt jag en otroligt fin och hälsosam middag, den garantrerar en underbar framtida figur. Den mest utseendefrämjande dieten at this moment.





// Sara

Det finns inget att säga



/ Sara

Hallo Raumschiffkapitän

Raumschiffkapitän är nog det roligaste ord jag hört/läst haha hur jag än försöker kan jag inte uttala det. Det liksom snubblar på tungan, slår en liten kullerbytta. Hursomhelst, jag är ensam hemma eftersom familjen jobbar/går i skolan vilket innebär att jag kan äta choklad till frukost. Lovely!

Lite senare ska jag ta bussen hem till mamma där slöandet fortsätter, jag har egentligen träning på schemat idag men har grymt ont i halsen så jag vågar inte, reminder to self; smsa Kristin, och ikväll blir det jobb. Skura skura skura bort gammalt hår, skura skura skura bort gammalt hår. Nej men seriöst det är inte alls särsklit illa, mina workmates är trevlöiga och det känns skönt att göra nåt. Men jag är nervös inför att sitta i kassan en hel dag senare i veckan, jag vet ju hur man gör men är fortfarande lite färsk ^^

Nej, nu ska jag leta efter nåt gott att äta.


Ciao

Sara


God morgon

Idag vaknade jag rätt tidigt efter underliga och ganska obehagliga drömmar, rätt typiskt mig.

Igår var det som sagt bio med Agnes, vi såg Fame som var rätt bra, jag tror dock att det även nu skulle kunnat passa mer som teveserie eftersom man inte riktigt fick tid att fördjupa sig i alla livsöden som togs upp. Det var fängslande öden som inte riktigt kom till sin rätt. Skådisarna var dock lysande och man blev lite avis på talangerna. Och i kreativitetens ära fortsatte vår kväll med en liten tripp till Agnes lillebrors konstutställning. Trots att vi var en aning utstickande där så la jag märke till att det var mycket fina verk. Han är duktig han, Agnes bror. Sedan blev det Donkan en stund innan vi gick för att vänta på bussen. Vi stötte på en Denise som försökte få tag på sin mamma eftersom hon inte hade några nycklar, hon lyckades tills lut så vi slapp oroa oss för att hon skulle behöva sova ute.

Nu känner jag en underbar doft som avslöjar att Madde bakar något gott. Jag ska nog gå och se vad det är ;P


// Sara

In your shadow I can shine

Jag fattar inte hur en såhär underbar låt endast kan vara bonus på en specialversion av Humanoid. Den är så otroligt fin och blir bara bättre för varje gång man hör den.





Let's run and hide
Out of touch
Out of time
Just get lost without a sign
As long as you stand by my side

In your shadow I can shine


// Sara


Lördag

Hej hopp, jag kom just hem till mamma efter att ha kört en lång runda med bilen, jag och pappa höll på att hamna i två bilolyckor, dock var ngen av dem vårat fel så det var rätt lugnt. Det känns bra när man börjar få lite körvana.

Agnes kommer hit om ett tag så ska vi gå och se på Fame, den verkar ju mysig så det blir nog kul.

Btw så kan jag inte sluta lyssna på Humanoid, det är som en förälskelse. "The instant attraction" slår till hårt och man får fjärilar i magen men efter ett tag när man börjar lära sig låtarna så ser man liksom själen mer. Svagheter kanske uppenbarar sig men endast sådana som är charmiga, man blir mer och mer säker på att det är helt rätt, vissa låtar blir bara vackrare och vackare. Jag tror aldrig att jag vaknat mitt i natten med absitens efter en låt förut. Det var så värt väntan och fortsätter det så här kan jag med säkerhet säga att jag bara är i början på en livslång romans.


// Sara

Humanoid

Eftersom alla svenska recensioner av Humanoid har sugit hästballe, det var ungefär deras nivå på finkänslighet, så har jag bestämt mig för att skriva vad jag tycker, låt för låt. De på slutet finns bara med på vissa utgåvor men jag har lyssnat på alla som finns tillgängliga.






Komm / Noise
: Trots det nya soundet känns det här verkligen som en Tokio Hotel låt. Jag förstår det som att den handlar om att stå upp för sin åsikt, att gå sin egen väg och våga satsa. Jag älskar intrycket jag får av den här låten. Den är ”hård” utan att vara vass och känns upplyftande och ger en skön känsla.

 

Sonnesystem / Dark side of the sun: Jag älskar beatet i den här. Den får mig att vilja dansa. Texterna skiljer sig lite på de olika språken men den delade meningen känner jag är att man är jagad av något som försöker förinta en men att om man kämpas så kommer man att klara det. Än är det inte för sent att rädda världen. Och nu ska jag försöka stava till ett väldigt kul ord som finns i den tyska texten, ”raumschiffkapitän” som betyder rymdskeppskapten eller nåt liknande. Det är ännu svårare att utala xD

 

Automatisch / Automatic: Den första singeln som jag älskar så otroligt mycket. Fantastisk, explosiv och gitarren uttrycker en otrolig frihet, jag vet inte hur jag annars ska förklara det. Temat är förstås, automatik är bra men inte i förhållanden.

 

Lass uns laufen / World behind my wall: En vacker ballad som gör mig tårögd. Ett citat som förklarar handlingen perfekt är:

”They’re telling me

It’s beautiful
I believe them
But will I ever know
The world behind my wall

Den handlar helt enkelt om någon som känner sig instängd (och kanske skyddad) och känner sig redo att ge sig ut i världen för att känna alla känslor en människa behöver för att leva full tut.

 

Humanoid / Humanoid: Är ganska mörk och hård men mjukare bitar inbäddade och handlar om att mot alla odds fortfarande vara mänsklig och låter som ett rop på hjälp då man faller. Titeln på låten är liksom på albumet samma på engelska och tyska. Uttalet skiljer sig dock en aning och trots att jag verkligen gillar båda versionerna får jag mer rysningar då Bill sjunger ”Ich bin Hu-ma-no-iiid” än när han sjunger ”I’m Hu-manoid”.

 

Für immer jetz / Forever now: Är otroligt fin och verkar handla om att hylla stunden och att veta att man har någon vid sin sida, ger mig lite ”an deiner seite” vibbar i texten. Skillnaden mellan språken är att den engelska versionen verkar vara en uppmaning till alla att hylla stunden och leva den eftersom man aldrig riktigt är ensam. Medan den tyska versionen känns mer riktad mot en specifik person än alla. Mer som en kärleksförklaring mellan två personer än till alla som vill ta åt sig som det är med den engelska.

 

Kampf der liebe /  Pain of love: En lite “arg” låt som handlar om smärtan kärlek ger och att den gör oss mänskliga och att eftersom vi ändå inte kan smita ifrån den kan vi passa på att hylla den istället. Jag gillar verkligen stämningen i den här låten. Den känns seriös och ärlig och jag tycker verkligen om den.

 

Hunde / Dogs unleashed: Handlar även den om frihet och varnar för bett och rivande om man motsätter sig friheten. Jag skulle speciellt se den tyska versionen som ett svar på stalking och liknande. Dock känns det som att det är gjort lite med glimten i ögat med tanke på att låten inleds med hundflämt. När jag först läste titeln innan jag hade hört låten tänkte jag på den gamla hiten ”Who let the dogs out” och hade svårt att tro att detta kunde bli bra, men det blev det.

 

Menschen suchen menschen / Human connect to human: Här är det en stor skillnad mellan språken. Den tyska handlar om att försöka hitta någon att binda sig med medan den engelska versionen verkar handla om sex med en liten önskan om att tillåtas interagera, det är svårt att hitta någon om man inte kan träffa folk. Den här låten tycker jag är en fullträff, trots att jag blev tveksam då jag först läste texten föll den på plats så perfekt då jag hörde den. Introt tycker jag är fantastiskt.

 

Alien / Alien:Om man inte kan läsa mellan raderna så handlar den om att vara besatt av en alien men det är en ganska uppenbar metafor för olycklig kärlek med en önskan att en speciell person ska komma och ersätta alien med sin kärlek. Den här låten hörde vi en mening ur redan på Caught on Camera och den är precis som jag förväntade mig, och jag gillar den.

 

Geisterfahrer / Phantom rider: En av de vackraste låtar jag någonsin har hört. Handlar om omöjlig kärlek och kan inte riktigt förklaras, man måste höra den för att förstå. I den tyska låten sjungs några meningar av en tysk sångerska vi namn Jana Pallaske och jag är delad inför vad jag tycker. Jag gillar inte delen hon sjunger själv, jag tycker att hennes röst är lite väl ”pipig” men när hon sedan sjunger med Bill blir det mycket bättre. Jag vill dessutom tillägga att jag för första gången tjöt på allvar under den här skivan då jag hörde sista raden I engelska versionen; ”Phantomriders always die on their own”

 

Zoom / Zoom into me: Så vacker att jag får rysningar, även den en av de vackraste låtar jag någonsin hört. Den handlar om att inte ge upp när allt är som hårdast, när man känner sig ensam och övergiven, när ingen hör ens skrik då finns det någon man kan vända sig till.

 

Träumer / Love and death: Jag älskar rytmen i den här, än en gång vill jag dansa, eller hoppa runt och skrika. Den tyska handlar om att vara drömmare, att blunda, stänga ut världen och välja att drömma. Den engelska däremot handlar om kärlek och död, och uppmanar till; "Don't you mess with my heart".



Hey du / Hey you
: Den engelska versionen handlar om att trots hur det ser ut så är personen som sjunger (Bill i detta fall) bara människa, precis som du och jag och vi har alla samma rätta att skrika, och det bör vi. I den tyska versionen handlar det mer om att han är en utomjording, med ett liv otroligt annorlunda mot alla andras men att han bjuder in dig som människa att ta del av hans udda liv som till en början verkar helt fantastiskt men i slutet av låten förstår man att ensamheten är stor och att han vill ta chanser och leva.

 

That day: Finns bara på engelska och handlar om att vara trasig den långa väntan på att bli hel igen. Den är sorglig och djup men jag gillar den ändå och kanske mest därför.

 

Screamin': Finns även den bara på engelska och handlar om att vara sjukt besatt av någon, så besatt att det gör en sjuk. Även den känns lite stalker-inspirerad. Jag gillar ilskan i den och hur situationen är vänd. Det känns så mänskligt att kalla sig själv för ”such a sad, sad sight”

 

Down on you: Endast på engelska och är en mysig sång som även den handlar om kärlek och hur den helar oss.

 

In your shadow: Så otroligt fin i sin enkelhet. Hade den i huvudet hela morgonen idag under yogan, inte mig emot. Den handlar om att ha någon som stöd som ger en skydd så att man kan utvecklas till den man är; ”In your shadow I can shine”.

 

Attention: Är en rytmisk och enkel låt som handlar om att desperat söka någons uppmärksamhet utan att få något tillbaka, men att fortsätta söka den bara för att man inte kan sluta. Det är en låt som blir bättre varje gång man hör den, riktigt bra.



// Sara


Jag är arg

Jag har tidigare inte varit så noga med hurvida folk sprider copy-right skyddat material på internet. Jag har inte blivit berörd. Men som det trogna fanet jag faktiskt är har jag oroat mig mycket inför en skiva jag längtat efter länge, jag har hört en del saker som jag egentligen inte velat höra redan för länge sedan men har ändå glatt mig åt att största delan av skivan har lyckats hållas kvar i rätta händer. Not anymore. Den senaste tiden har jag"hållit koll" för att veta om skivan inte läckt. Nu har den det. Det gör mig så arg att folk är oförmögna att sköta sitt jobb! Jag tänker inte ladda hem den, jag lyssnar på den när jag får, annars kommer jag inte kunna njuta fullt ut. Men, jag klandrar förstås inte de som inte kan bärga sig heller, det är frestande, men nej, för min del är det inte värt det. Hade det vara meningen att jag skulle höra hela skivan idag så skulle jag ha haft den i min hand. Konstigt nog har bara den ena versionen kommit på villvägar, på så sätt borde det vara lätt för de ansvariga att lokalisera läckan. Och förhoppningsvis blir denna person av med sitt jobb.

Nu till annat, jag inledde morgonen med lite yoga och ser fram mot en lugn dag, i helgen blir det Sthlm med Agnes. Najs najs najs :)

// Sara


RSS 2.0