Don't let your hair grow too long

När jag kom tillbaka till skolan där jag gör min praktik var det första jag hörde "Där är ju hon, hon med långa håret"...

Don't let your hair grow too long.
(spotify-länk)



Agnes


"Insupa Karro-andan"

Igår var jag på öppet hus på min gamla gymnasieskola Karolinska i Örebro. Det är så att båda mina småsyskon går där och är så kallade Piltar nu. Så jag passade på jag :P

Det kändes otroligt konstigt att vara tillbaka på Karro, jag gick runt som i trans och bara insöp "Karro-andan". Träffade även en del gamla lärare...

Gud vad jag saknar skolan, lärarna och världens underbaraste klass!


/Agnes

Ga-ga-ooh-la-la!

Jag minns att jag himlade med ögonen åt Lady GaGas Just Dance och samma med Eh Eh. Hursomhelst vande jag mig vid den förstnämnda och samma med Pokerface, trots att jag fann videon otroligt löjlig. Sedan hörde jag paparazzi och diggade dess ironi. Jag blev dock rätt irriterad när jag insåg at Les Afghanistans on tour hade den som "tema sång" dock började jag gilla den igen när jag såg videon. Jag hade nu börjat bli fascinerad av Lady GaGas galna stil (Me like) och talang. För efter de där första låtarna började jag förstå att det faktiskt fanns mer än Cherry Cherry Bom Bom (shoutouts som betyder att Martin på Cherry tree records har producerat låten) och plastdelfin-gnuggande (Just Dance videon). Love Game blev en favorit nästan direkt, inte för att den har något vettigt innehåll textmässigt utan för att man blir så himla danssugen.

När jag hörde Bad romance första gången blev jag mest konfunderad. Jag förstod mig inte riktigt på den men eftersom jag hört att det är en låt som behövere mer än en lyssning gav jag den en chans. Och jag älskar den. Om ni inte har hört den, lyssna inte en gång utan två eller tre ;P



Monster är också en riktigt hit :)


// Sara

New Moon



Jag vet att töntighetsfaktorn hos mig ökade drastiskt då jag och Sara gick och kollade på fortsättningen av Twilight i fredags kväll, men jag kan inte låta bli att älska dessa filmer. Kanske inte kultklassiker men de är underhållande och helt perfekta för en romantiker som jag. ^^

New Moon var enligt mig nästan bättre än den första filmen, men det kanske är för att jag fortfarande är helt lyrisk och flaxig i magen av all kärlek och "typ vackra" Taylor Lautner haha ;P


Agnes

You're the sun and I'm the moon

Igår, kl 23.45 var jag och Agnes på New Moon som var rätt bra, hon sov här men åkte hem i förmiddags. Jag har sedan dess legat i soffan och läst medan jag har glidit in och ut ur nån slags sov-koma. För inte länge sedan slängde jag av mig pyjamasen och hoppade in i duschen, så nu blir det soft musik medan jag byter om och fixar mig. Det blir utgång med girlsen!


// Sara

Hej hopp

Idag började jag med att ta det lugnt och sedan blev det storstädning. Jag diskade, städade mitt rum, damsög vardagsrummet och tvättade. Så, nu ska jag ta det lugnt en stund och titta lite på Greys Anatomy eftersom jag ligger lite efter ^^ Ikväll blir det jobb.

Jag passar på att lägga in denna video. Jag ogillar Shewolf-låten starkt just för att den är så kinky, på ett negativt sätt. Men, den här låten hörde jag för första gången i Verlin, dagen innan EMA. Till min lycka slapp jag Shewolf på själva galan, Shakira uppträdde ju med denna. Den har visserligen en del konstiga stönanden men jag gillar den iaf.



// Sara

Visste du att..

.. sniglar kan sova i 3 år?!



Agnes


GRATTIS BLOGGEN 1 ÅR!!!!!

Grattis!

Idag har jag och Sara haft livsoffer.blogg.se i ett år :D Vi firar det med lite ombyte i bloggen, byte av titel till exempel. ;)



Agnes & Sara

Gamla godingar

Jag och Agnes konstaterade just att vår blogg handlar väldigt mycket om musik. Så jag passar på att bjuda på några gamla godingar :P



DEssa var högt uppskattade när jag var yngre och funkar fortfarande.


// Sara

Human connect to human/ Menschen suchen menschen

Hittade nån på youtube som gör remixer där hon blandar tyska och engelska versioner av TH låtar. Rätt udda, speciellt med denna låt som på engelska handlar om sex (det är iaf så jag tolkar "instinctive skills like animal", "We nspread the seed" "A kiss, A touch, never enough" osv) medan den tyska handlar om att männsikor behöver varandra och hur det kan vara svårt att hitta rätt.



// Sara

Fireflies

Idag hittade jag en låt som får en att bli sådär härligt lycklig i magen. Som när man går barfota i gräset på sommaren eller dansar under blinkade neonljus sent en lördagskväll. ^^

Owl city - fireflies [<- spotify länk]

Agnes


...

Ibland orkar man bara blunda, lyssna och vara glad för att allt inte blev annorlunda.




// Sara

Jävla livsoffer

Fy fan vilket offer jag är. Jag vet inte varför men jag lyckas alltid hamna i skiten nu för tiden. Jag måste på något sätt ta mig ur det här, tänka om och börja om utan svårigheter. Jag måste börja säga ifrån.. men hur?!



AGNES


EMA update

Uppdaterar nu mitt inlägg om EMA med videos ;P

// Sar

Eminem

Jag vet inte om jag nämnt detta här förut men ända sedan jag var liten har jag lyssnat på Eminem. Stan var låten som fångade mig kan man säga ^^ Jag älskar hans seriösa låtar, han lägger verkligen ner sin själv i vad han gör.

Här är mina favoriter från honom:















// Sara

EMA 2009

Jag har fortfarande lite svårt att sätta ord på det. Hur beskriver man den bästa kvällen någonsin med ord? Jag har inte så många bra bilder eftersom jag var alldeles för exalterad för att kunna hantera min mobil ordentligt. Jag har dock en del av sämre kvalitet (ha i åtanke att vi satt rätt så långt ifrån scenen så bilderna blev inte så great även om vi såg bra.)

Hursomhelst. Det tog en hel natt för oss att resa eftersom flygbussarna inte längre går förbi Örebro, vilket hade underlättat det hela otroligt mycket. Men vi kom till sist fram till Berlin vid niotiden på onsdagen. Vi strövade runt på stan ett tag innan i begav oss till vårat hotell för att sova. Jag har aldrig bott så lyxigt i hela mitt liv. Sängarna var underbara, vackert badrum, stilrent och fräscht, platt-teve med massor av kanaler och fantastisk personal. Vi sov i typ fyra timmar inna vi begav oss ut för kvällsmat. Sedan vara det bara att dra sig tillbaka till hotellet och sova tolv timmar.

På torsdag morgon sprang Emelie ut och köpte underbara smörgåsar medan jag gjorde te. Och efter den fräscha frukosten duschade vi och tog en kort vända på stan. Vi stannade till på Park Inn där mtv höll till och hämtade upp våra biljetter från den trevliga tjejen Sofie som ringt mig veckan innan. Sedan begav vi oss till Burger King där vi köpte varsin sallad. I kön reagerade jag på att någon pratade engelska, en röst jag vagt kände igen, till vänster om mig stod nämligen min gamla gympalärare Christer. Vi pratade en stunde med han och hans fru, de var där på semester.

Vi åt på hotellrummet medan vi gjorde oss i ordning för kvällen, nervösa trots att vi nog inte alls hade fattat vad vi skulel göra. När vi var klara gick vi ner till hotellbaren och drack lite vin innan vi tog en taxi till Park Inn. Där mötte vi andra förväntansfulla människor och Sofie. Jag frågade henen om man skulle bli tvungen att ta med sig sitt pass (jag hade lyckats lämna mitt på hotellet) hon sa att vi inte behövde det så jag kunde pusta ut.

Vi hoppade sedan på bussen som skulle ta oss till O2 arena. Det var en sjuk känsla när vi kom dit.



Det var värsta kön utanför men eftersom vi hade bestämda platser fick vi skippa kön och gå in på ett annat ställe. Då kommer det värsta som kunde hända "May I see your passport?". Emelie hade med sitt körkort men jag hade ingen ID handling med mig alls. Lyckligtvis så såg jag Sofi bara ett par meter bort och gick till henne. Det visade sig att hon inte heller hade med sig pass, hon ringde till han som var ansvarig för alla biljetter och han upprepade vad han sagt till henne dagen innan. Man ska inte behöva identifiera sig. Det gjorde man ju när man fick biljetterna. Vi provade en ingång brevid den första och kom in direkt. Vilken lättnad. Därinne såg Emelie lite rädd ut, det hade ju inte blivit så kul om hon behövt gå själv. Arenan var iaf enorm.



Vid oss satt det lite blandat med folk. Bla ett Italienskt par som hejade på TH, en fransk dam som gjorde detsamma och några andra fans varav två var från Sverige. Dessutom satt det brevid den franska damen två av de värsta Svennebanan-tjejerna jag sett.

Det jobbigaste momentet var den eviga nedräkningen som visades på enorma skärmar. Jag tog en bild.


Men till vår lycka visade de röda mattan intervjuer där också. Ni skulle hört skriken som kom lite varstans ifrån när ett svart rufs uppenbarade sig i skärmens kant följt av dess ägare och resterande medlemmar i bandet vi var där för.



Till slut började själva galan och vi tog en del kort men fokuserade mest på att titta ock skrika. Jag fattar inte att jag har sett så många fantastiska artister. Inte bara de som uppträdde utan även alla de som vann pris och presenterade.


Greenday


Jay Z


Foo Fighters


Shakira


Tokio Hotel

Här kommer en film på Beyonce :D
 



Det absolut bästa ögonblicket var iaf utan tvekan när Emelie började peka ut mot scenen och säga "Kolla kolla, Gustav, Georg och Tom" Jag sökte snabbt med blicken och hittade rätt fort vad jag visste att de flesta frebilt sökte efter.  På gången fram till scenen stod han helt stilla och tyst och jag är överaskad att jag ens kunde peka och forma ordet eller snarare namnet "Bill". I samma ögonblick exploderade delar av arenan i skrik. Det som var så roligt var at kamrorna var på Katy som talade men om man ser på teve så kan man höra precis när vi alla får syn på dem. Sedan började dem och jag kan inte sätta ord på vad jag kände. World behind my wall... Så vackert. Jag sjöng, jag skrek och jag kipade efter andan. Det var som om vi vore i trans. Ofattbart.




Sedan kom den långa väntan på att de skulle presentera best group, visserligen hände det ju kul och bra saker i mellan men man visste liksom att det var viktigt. Och så fort vinnaren i denna kategori annonserades skrek vi rakt ut. Då visste jag att denna kväll var komplett. Jag hade älskat var sekund.

Efter galans slut tog vi en taxi till en av efterfesterna som hölls på Hard rock café. Vi visste att många fans skulle försöka ta sig till kändis efterfesterna men det är inte vår stil. Vi kände inte för att hänga vid en fest vi inte var inbjudna till och skämma ut oss. Våran kväll var perfekt som den var. Vi stannade inte så länge på Hard Rock café eftersom det var rätt lugnt och vi var så trötta så vi tog en taxi till hotellet och sov istället.

Dagen därpå var vi fortfarande i lyckorus men vi behövde inte längre bekymra oss om att se snygga ut i våra klänningar så vi frossade på Dunkin donoughts och Kentucky Fried Chicken. Hemresan tog även den en natt och när jag kom hem var jag helt slut. Slut men lycklig som fan. Jag kommer aldrig att glömma detta.


Och hur underbart var det inte att se det på teve sedan? Jag var där, jag var där!!!




// Sara

livet är inte alltid rättvist, speciellt inte när det kommer till pedagogik tentor och EMA.

Nu är Sara på EMA galan i Berlin och är förmodligen helt underbart lycklig. Det är jag helt säker på, för efter pausen kommer Tokio Hotel att uppträda och det skulle inte förvåna mig om Sara står och gråter en tår just nu. xP

Jag däremot, som hade möjligheten att följa med, sitter och läser om lärarens demokratiuppdrag och skoljuridik inför tentan i morgon. KUL! Jag har deppat hemma i ungefär en vecka för att jag tackade nej. Men men livet är inte alltid rättvist..Men jag är inte bitter, nej nej..

Nu har Katy Perry en pussmun eller nått annat konstigt på huvudet och jag ska kolla några minuter till och sen sova.

Puss o Natti
Agnes

Vad händer?

Jag har sprungit omkring på stan som en yr kyckling idag. Har hittills hittat ett par klädalternativ och ett par stövlar till på torsdag och så har jag fått naglarna fixade för första gången. Det är sjukt läskigt att göra saker som är lätta annars, sms:a är nästan omöjligt och att skriva på datorn är inte mycket lättare.

Jag kan inte fatta det, jag minns fortfarande den där dagen för två år sedan då jag såg Tokio Hotel uppträda med Monsoon på EMA. Jag hoppade i soffan av glädje, det var så fantastiskt. Visst, innan det hade jag alltid uppskattat att se denna gala men det var då drömmen väcktes, eller två drömmar faktiskt. Den ena vara tt faktiskt få se Tokio Hotel live. Jag hdae ju alrig varit på någon konsert men just då insåg jag hur fantastiskt det måste vara, sedan var det ju själva galan också. Tänk att få vara där. Och nu kn jag knappt fatta. Att jag faktiskt kommer att vara där. Lilla, tråkiga, jag, totalt random i en arena som är typ till hälften fylld med Eliten och resten är sådana som jag. Jag kommer dessutom att se dem uppträda, Tokio Hotel. Jag fattar det inte. Det är på något sätt oerhört svårt att greppa. Oerhört svårt.



// Sara

RSS 2.0